AVUSTRALYA KISA KISA…

Timsah yanlışlıkla salıverildi…

Batı Avustralya’nın Kuzey Batısı’ndaki Lake Kununurra’da 1.8 metre uzunluğunda bir timsah, yanlışlıkla bölgedeki bir dereye salıverildi. İlgililerin, herhangi birine bir zarar vermeden önce timsahı yakalamak için gece gündüz aradıkları bildirildi.

Tatilden dönen bir kişi odasının ortasında bağlı durumda bir timsah bulunca polise haber verdi. Adı açıklanmayan kişi, timsahın eve, timsah avlama ehliyeti bulunan oğlunun arkadaşı tarafından getirildiğini bilmiyordu. Timsahları tanımayan polis memurları, hayvanın zararsız bir tatlı su timsahı olduğunu düşünerek hayvanı yakındaki bir dereye salıverdi.

Ancak hayvanın çok tehlikeli bir tuzlu su timsahı olduğu daha sonra anlaşıldı. İlgililer, halka çağrı yaparak timsahın bırakıldığı Lily Creek adlı dereden uzak durulmasını, özellikle köpeklerini gezdirenlerin köpeklerini bağlı tutmalarını istedi. İlgililer, timsahın derenin açıldığı gölde olduğuna inanıyor. Tisahı yakalamak amacıyla 400 km uzaktaki ulusal parktan profesyonel timsah avcıları getirtildi.

***

İsraf kültürünün faturası: Yılda 10 Dolar milyar…

Yeni hazırlanan bir rapora göre Avustralyalılar kullanmadıkları ürünler ve hizmetlere her yıl 10 milyar Dolar harcıyor.

The Australia Institute tarafından hazırlanan raporda halk yemediği yiyeceklere, yurt dışına gönderilen yardımların 13 katı para harcıyor.

Faaliyetlerini Canberra’da sürdüren enstitü, halkın harcama eğilimini inceledi. Bulgulara gore hemen hemen herkes, kullanmadığı, ya da tüketmediği şeylere para harcıyor. Enstitü Müdür Yardımcısı Richard Dennis, çalışmada incelenen harcama alanlarının sınırlı tutulması dolayısıyla israf edilen paranın aslında 10 milyar Dolar’ın çok üzerinde olduğuna inandığını söyledi.

Dennis, halkın “faizsiz” kredi kartlarına yıllık 1 milyar Dolar faiz ödediğini, yemediği yiyeceklere de 5 milyar Dolar harcadığını ileri sürdü. Dennis, “İsraf ettiklerimnizin yarısı yiyecekler. Geçen yıl yurt dışına gönderdiğpimiz yardım miktarının 13 katını yemediğimiz yiyeceklere harcadık” dedi.

***

Kidman, genç Gaddafi ile yemek yedi…

Avustralya’nın Oscar sahibi film yıldızı Nicole Kidman, Sydney’de “playboy” olarak bilinen Libya Lideri Muammer Gaddafi’nin 31 yaşındaki oğlu Al-Saadi Gaddafi ile yemek yedi.

Libya Milli Futbol Takımı ile geçen ay Sydney’e gelen Libya Lideri Muammer Gaddafi’nin oğlu 31 yaşındaki Al-Saadi Gaddafi, iyi vakit geçiriyor. “Playboy” olarak tanınan genç Gaddafi, Oscar yıldızı 37 yaşındaki Nicole Kidman ile InterContinental Hotel’in en üğst katında özel bir yemekte buluştu. Çiftin, Gaddafi’nin Avustralya film endüstrisine olası yatırımlarını tartıştıkları bildirildi. 

Genç Gaddafi bel rahatsızlığı dolayısıyla takımının hiç bir maçında oynamadı. Ancak Al-Saadi’nin, Sydney gece hayatının tadını doya doya çıkardığı bildiriliyor. Al-Saadi’nin, satın almak için Sydney’in doğu semtlerinde deniz manzaralı evlere baktığı da kaydediliyor. Sydney’de yatırımları için bir ofis açmayı da planlayan genç Gaddafi’nin, Avustralya film endüstrisiyle ilgilendiği kaydediliyor. Gaddafi’nin Dışişleri Bakanı Alexander Downer ve Ticaret Bakanı Mark Vaile ile buluştuğu da biliniyor.

***

Köpek balığı yine öldürdü…

Batı Avustralya’da geçtiğimiz aylarda denize indirilen bir lüks turist yolcu teknesi, daha ilk seferinde facia yaşadı. 12 günlük tur için yolcu başına $12,000 alan Matrix adlı teknenin miçosu, Perth’in 500 km açığında yolcularla birlikte daldığı sırada 6 metre uzunluğunda bir köpek balığı tarafından parçalandı.

26 yaşındaki miçonun cesedi bulunamadı. Yolcular arasında başka ölü ya da yaralı bulunmadığı bildirildi. Tekne kaptanının imdat çağrısı üzerine olay yerine gelen Deniz Kuvvetleri Sahil Koruma gemisi, köpek balığı ve cesedi arama çalışmalarına başladı ancak bir sonuç alınamadı.

Geçtiğimiz 12 ay köpek balığı saldırıları açaısından Avustralya’nın “rekor” kırdığı bir dönem oldu.  Geçen yıl Temmuz ayında Rockingham’da 29 yaşındaki Brad Smith adlı sörfçü, Perth’in 300 km açığında “white pointer” adlı aynı tür köpek balığı tarafından öldürülmüştü.

Aralık ayında da 38 yaşındakji Mark Thompson, Cairns yakınlarında balık avlarken aynı şekilde yaşamını kaybetti. Birkaç gün sonra da Adelaid’de genç bir delikanlı, sahilde sörf yaparken köpek balığının kurbanı oldu. Ocak ayında ise bu kez yine Batı Avustralya’da 46 yaşındaki Allan Oppert, arkadaşları tarafından 4.5 metrelik bir köpek balığının saldırısından yaralı olarak kurtarıldı. Son olarak 2 hafta önce yine Perth açıklarında avlanan bir kişi, 5 metrelik bir köpek balığı saldırısından yaralı olarak kurtuldu.

1101510cookie-checkAVUSTRALYA KISA KISA…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.