AVUSTRALYA KISA KISA

Plastik torba tüketimi azaldı…
Aslışverişte plastik torba kullanımına karşı yürürtülen kampanya ilk sonuçlarını verdi. Avustralyalıların artık daha az plastik torba kullandığı belirlendi. Yapılan bir araştırma sonucuna göre geçen yıl Avustralya’da plastik torba kullanımı 1.3 milyar düştü. Süpermarketlerde plastik torba kullanımının yüzde 27 oranında düştüğü, bu oranın yıl sonuna kadar yüzde 50’ye ulaşacağı kaydediliyor.

Planet Ark’un kurucusu Jon Dee, sonuçların umut verici olmasıona karşın Avustralya’da hala yılda süpermarket torbası olarak 5 milyar580 milyon plastik torba kullanıldığını söyledi. Süpermarketlerin bez torba kullanımında başarılı molduğunu kaydeden Dee, “Birçok işyeri ürünlerini müşterilerine hala polastik tyorba içinde satıyor” dedi.

***

Kebap dükkanı havaya uçtu…
Sydney’de Panania semtinde Anderson Avenue üzerindeki bir pizza- kebap dükkanı geçen Cumartesi gecesi havaya uçtu. Patlamanın etkisiyle café’nin kapısı yakındaki bir başka dükkanın vitrinine girdi. Café o saatte kapalı olduğu için yaralanan olmadı. Café’nin arkasındaki flat’ta patlama anında 6 kişinin olduğu bildirildi.

NSW İtfaiyesi’nden Ian Krimmer, patlamanın çok büyük olduğunu, çıkan yangının çevre dükkanları tehdit ettiğini, itfaiyenin patlamadan 8 dakika sonra olay yerine yetiştiğini söyledi. Yapılan inceleme sonunda patlamanın gerçekleştiği dükkanın 50 metre uzağındaki dükkanların bile zarar gördüğü tesbit edildi. Patlamanın nedeni konusunda başlatılan araştırmanın devam ettiği bildirildi.

***

Polis makineli tüfeği kayıp…
Queensland’ın kuzeyindeki Cains kasabasında polise ait bir silah deposunda tutulan makineli tüfek kayboldu. Depodan kaybolanlar arasında Heckler and Koch MP5 marka 9mm’lik makineliden başka bir telsiz telefon olduğu da bildirildi. Makineli tüfeğin, Queensland Polisi Acil Müdahale Grubu’na ait olduğu bildiriliyor.

Polisten yapılan açıklamada depoya zorla girildiğine dair bir işaret bulunmadığı kaydedildi. Silahın suçluların elinde olduğuna dair bir işaret bulunmadığı da vurgulanırken olaya ilişkin soruşturma başlatıldı. 

***

Köpek balığı atı yedi!
Brisbane Nehrinde yüzen 500 kiloluk bir yarış atı bir beyaz köpekbalığı tarafından parçalandı. Olay, Brisbane’ın batısında Kholo yakınlarında maydana geldi. Atın

antrenörü Alan Treadwell, atı antreman amacıyla nehre soktuğunu, hayvanın bir süre sonra ters dönerek çırpınmaya başladığını, 2 metre boyunda bir köpekbalığının atı

gözleri önünde parçaladığını söyledi. Bir ay önce de olay yerinden 15 km uzakta denizde 18 yaşında bir genç köpek balığı saldırısına uğrayarak yaralanmıştı.

***

İki köşke 42 milyon Dolar…
NEWS Limited Yönetim Kurulu Başkanı Lachlan Murdoch, Sydney Point Piper’deki Wolseley Road’daki köşkü bir Sydneyli alıcıya satılırken; taşımacılık devi Lindsay Fox’un tek kızı Katrina Fox da, Elizabeth Bay’daki Boomerang köşkünü satın aldı. Alıcının, Murdoch’un köşküne $21 milyon ödediği kaydediliyor. Kat-rina Fox’un da Boomerang köşkünü satın almak için aynı fiyatı ödediğine inanılıyor.
 
News Limited Şirket İşleri Müdürü Greg Baxter, Lachlan Murdoch’un köşkünü sattığından haberi olmadığını söyledi. Satışı gerçekleştiren emlak acentası Ray White Prestige yetkilileri, satışa ilişkin açıklama yapmaktan kaçındı.

Geçen yıl yine Wolseley Road’da $125 milyona satılan bir başka köşkün ardından; Boomerang ve Murdoch’un köşkleri, Sydney’de bu güne kadar en pahalı fiyata satılan köşkler oldu. Katrina Fox, Melbourne’dan Sydney’e taşındı. Boomerang, temizlik şirketleri sahibi John Schaeffer’ın zor duruma düşmesi üzerine mahkeme tarafından satılığa çıkarılmıştı. Boomerang’ın eski sahipleri arasında 1980 yılında kullandığı Ferrari marka arabayla ağaca çarpıp yaşamını yitiren Peter Fox, Perthli işadamı Warren Anderson da bulunuyor.

FOTOĞRAF: Boomerang

1102320cookie-checkAVUSTRALYA KISA KISA

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.