Avustralya’da ‘dokunulmazlık’ kavgası

Güney Avustralya’da bu adam konuşuluyor… Lewis, parlamento’da çocukları istismar eden bir milletvekili olduğu ve bakan olan bu milletvekilinin ismini açıklayacağı korkusuyla hükümet tarafından istifaya zorlandı.

Hükümet, Lewis’in parlamento dokunulmazlığından yararlanarak isim açıklamasına engel olmak için geçici bir süre dokunulmazlığı kaldırma girişiminde bulundu ancak muhalefet girişimi desteklemediği için yasa çıkarılamadı.

Lewis, Güney Avustralya’da çocuk istismarına karşı yürütülen kampanyada başı çeken bir politikacıydı. Ofisinde çalışan iki gönüllü, geçen hafta Cuma günü Parlamento’ya çektikleri faksta, çocukları cinsel olarak istismar ettiğini ileri sürdükleri iki polis memuru, eski bir Liberal ve halen görevini sürdüren bir İşçi Partili bakanın isimlerini açıkladılar.

Bu eylem üzerine İşçi Partisi, Meclis Başkanı Lewis’i düşürmeyi kararlaştırdı. Ayrıca polis, Lewis’in yanında çalışan gönüllülerin evlerini basarak arama yaptı.

LEWİS İSTİFA ETTİ
Çocuk yaştaki erkeklerle Adeiade’in güneyindeki parklarda seks yaptığı ileri sürülen bakanın adı, bir web sitesinde yayınlandı. Milletvekili’nin avukatları, isim kardırılmadığı takdirde web sitesine karşı yasal işlem yapma tehdidinde bulundu.

Lewis’i, çocuk istismarına karşı mücadele eden küçük bir grup dışında kimse desteklemiyor ve Avustralya çapında hepsi yüksek görevlerde bulunan çocuk istismarcısı bir çetenin varlığına inanıyor.

Güney Avustralya’da gözlemciler, Peter Lewis’in çocuk istismarcılığına karşı mücadelesiyle Parlamento Başkanlığı görevini birbirinden ayırmamakla hata yaptığına inanıyor. Çocuk istismarcılığıan karşı mücadelem eden grup üyelerinin, parlamento dokunulkmazlığınının arkasına sığınarak ve Lewis’in parlamentodaki ofisini kulalanarak çalışmaları uygunsuz olarak değerlendiriliyor. Bu gönüllüler  geçen hafta, çocuk istismarcısı olmakla suçladıkları polis ve polikacıların isimlerini parlamentodan basına dağıttılar

FOTOĞRAF: Peter Lewis

1103480cookie-checkAvustralya’da ‘dokunulmazlık’ kavgası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.