Avustralya’da susuzluğa su polisi

Su polisi, su kısıtlamalarına uymayanları uyarı gereği duymadan trafik polisi gibi anında 500 doları aşan ceza kesebilecek. Su polislerinin belediyelerin park cezası yazan görevlileri gibi yetkileri olacak; su sarfiyatı yaptığına inandığı kişlilere kimlik sorabilecek.

Hükümet su şirketlerine su sarfiyatı yapanlara ceza yazma ve kimlik ayrıntılarını elde etme yolu da açıyor. Şu ana kadarki uygulamaya göre su sarfiyatı yapanlar uyarılıyordu, para cezaları ilan edilmesine karşın bu güne kadar cezalandırılan olmadı. 

Victoria’da şu anda uygulanan su kısıntısının seviyesi 3a. Buna göre 3a seviyesi su kısıntısını ihlal edenler 429 dolar para cezasına çartptırılabilecek. Seviye 1 Ağustos’ta 4’e çıktığında ceza miktarı 536 dolar yükseliyor. Su kurallarını ihlal edenlerin uyarılması ya da ceza kesilmesi memurun inisiyatifine bırakılıyor.

Muhalefet Su Sözcüsü Louise Asher, yasaya ilişkin olarak hükümetten daha fazla bilgi beklediklerini kaydetti. Asher, ceza kesip kesmeme inisiyatifinin memura bırakılması konusunda hükümetten garanti isteyeceklerini ve bu memurların eğitimli olmaları gerektiğini söyledi. 

Victoria Su İşleri Bakanı John Thwaites, yasanın ceza uygulamasını kolaylaştıracağını, bazı durumlarda görevlilerin uyarı yapmadan ceza kesmelerinin daha uygun olacağını kaydetti.  Bakan, “Halkın su kısıtlamaları konusunda eğitimi üzerinde önemle durduğumuz bir konu. Su görevlilerinin asıl görevi kurallar konusunda halkı bilgilendirmek olacak. Bazı aşırı durumlarda da ceza yazacaklar” diye konuştu.

1158080cookie-checkAvustralya’da susuzluğa su polisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.