AVUSTRALYA’DAN… Hoşuma giden şeyler

Pazartesi günü, bazen bana mezarmış gibi gelen Dünya ofisinde tek başıma tatsız tatsız çalışırken, içeri bir genç girdi. “Reklam vermek istiyorum” deyince, “al başına belayı” diye düşündüm. En yoğun günümde, şimdi işin yoksa pazarlık yap!

Hemen konuya girdi: “Şu ebatta, iki hafta yayınlanacak” diye gazeteki bir ilanı gösterdi. Fiyat aklımda, “$220” dedim. “Tamam” dedi. Fazla zaman harcamayacağım için sevindim. “İlan neydi?” diye sordum. Cebinden “print” yapılmış bir e maili çıkardı, “şu bölüm yayınlanacak” dedi.

E maili okudum. Gencin, Türkiye’den kitaba ihtiyacı olan doğu’daki okullarla yaptığı yazışmalardı gösterdiği. Hocalar, kütüphanelerine “kitap” diye yakarıyorlardı. Kafamı kaldırıp gencin yüzüne baktım. İçim açıldı. Heyecanlandım. Utanmasam, kalkıp öpeceğim…  Ancak “Hadi sen git, buna para harcama, ben yayınlarım” diyebildim.

Kitap ihtiyacı olan okullar için $220’lık ilan vermeyi göze alan, beni keyiflendiren ve umutlandıran Emin adlı gence teşekkür ederim.  

Emin’in getirdiği e mail’deki bazı bölümleri, sadece okuyup geçmemeniz, bir şeyler yapmanız dileğimle buraya aktarıyorum:

Oğuzhan İlköğretim Okulu

“Oğuzhan İlköğretim Okulu öğrencileri ve öğretmenleri kitap istiyor. Binalarından memnunlar, ancak kütüphaneleri boş.
Okul adresi:
Oğuzhan İlöğretim Okulu
47300
Nusaybin- Mardin
Tel: 0482 416 10 91
e posta: [email protected]

Atatürk İlköğretim Okulu

Diyarbakır’a bağlı Hani İlçesindeki Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Birol Yazıcı, ilçenin tipik bir Güney Doğu ilçesi olduğunu, 18 öğretmen arkadaşıyla birlikte kütüphane bulunmayan ilçede hiç değilse okul kütüphanesi oluşturabilmek için kendi katkılarıyla kitap ve ansiklopedi aldıklarını, ama yeterli olmadığını söylüyor.
Telefon: 90 412 651 20 47 veya 90 533 571 84 73

30 Ağustos İlköğretim Okulu

“Bizim derdimiz kitap. Okulumuz modern bir binaya sahip olmasına rağmen hemen hemen hiç kitap yok. Eğer elinizde, kitaplığınızın raflarında, çatı katında artık işinize yaramayan romanlarınız, hikayeleriniz, ansiklopedileriniz varsa, okulumuzun kütüphanesinne bağışlar mısınız? Bizim hiç kitabımız yok. Öğrencilerimizin kitaba çok ihtiyacı var. Okulumuz yeni açılan bir okul. Van’ın varoşlarında yer alıyor. Öğrencilerimiz, Van’ın köylerinden göç eden ailelerin çocukları. Gelir durumları çok düşük. Ama okumak isteyen, hayata umutla bakan, geleceğin öğretmenleri, avukatları, gazetecileri olacak öğrenciler. Bu konuda bize yardımcı olabileceğinizi düşündüm. Biz her kapıyı çalmaya kararlıyız. Çünkü biz öğrencilerimizin okumasını istiyoruz. Kafalarının güzel şeylerle dolmasını istiyoruz. Lütfen bu çağrımıza duyarsız kalmayın.

Davut Aydın, Van Merkez 30 Ağustos İlköğretim Okulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni…”

1611240cookie-checkAVUSTRALYA’DAN… Hoşuma giden şeyler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.