AVUSTRALYA’DAN… Kim Beazley kim?

İşçi Partisi (ALP) Lideri Kim Beazley, ikinci kez seçildiği liderlik koltuğunda 100 gününü doldurdu. Sizce siyasal hayata bir ağırlık koyabildi mi? Hayır. Bizim ünlü Milli Eğitim Bakanı’nın bir zamanlar “şu öğrenciler olmasa ne güzel bakanlık yapılır” demesi misali, muhalefetin olmadığı koşullarda başbakanlık yapmak kadar keyifli iş var mı dünyada? Böyle giderse Howard’ın beşinci kez seçim kazanması içten bile değil. Bu fırsat varken, emekli olur mu insan!

Eski lideri Mark Latham liderlikten ayrıldı ayrılalı, ALP dikkat çeken bir şey yaptı mı? Dikkatleri hükümetten uzaklaştırabilecek bir taktik geliştirebildi mi? Yine hayır. İşler, ALP açısından 1 Temmuz’dan itibaren daha da sarpa saracak. Senato’da da çoğunluğun Liberaller’in eline geçmesiyle, ülkede muhalefet ara ki bulasın. 

Başbakanla Maliye Bakanı birbirine düşmüş, ALP’de çıt çıkmıyor. Howard, en önemli seçim vaadlerinden birini bozdu, Medicare Safety Net’i deldi, ALP suskun. Howard Irak’a ekstra kuvvet gönderdi, ALP’den ses yok. Milletvekilleri Beazley’in işini zorlaştırmamak için sus pus oturuyor. Memlekette ortalığı yakıp kavuracak mesele dolu.

Muhalefet lideri ne yapıyor?

O da oturuyor.

İşçi Partisi’nde iş yapan, dikkat çeken tek kişi var: Dışişleri Sözcüsü Kevin Rudd.  

1611200cookie-checkAVUSTRALYA’DAN… Kim Beazley kim?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.