AVUSTRALYA’DAN… KISA… KISA…

İhmali 4 çocuğun yaşamına mal oldu…

2 anne, erkek arkadaşlarıyla  en büyüğü 13 yaşındaki 7 çocuğu evde bırakıp pub’a gitti. Evde yangın çıktı. 7 yaşından büyük 3 çocuk ikinci kattan atlayarak kurtuldu. Küçükler can verdi.

İki annenin büyük sorumsuzluğu çocuklarının hayatına mal oldu. NSW’de Wyong’da yaşayan Lisa Forde, çocuklarını ve çocuklarının arkadaşını 13 yaşındaki büyük kızı Kira’ya emanet ederek geçen hafta Perşembe gecesi erkek arkadaşıyla 36. yaş gününü kutlamak için şehrin bowling kulübüne gitti.

Çocukların bir kısmı üst katta, diğerleri altta uyurken, Madison üst kata giderek Kira’yı uyandırdı ve yastığın elektrik -sobasının üzerine düştüğünü söyledi. Kira, prizi çekmeyi akıl edemedi ve çamaşır makinesindeki ıslak havluyu elektrikli sobanın üzerine attı. Bu hareket, durumu daha da kötü etmekten başka bir işe yaramadı. Alevlerin yükselmesi üzerine çocuklar üst kata kaçtı.

13 yaşındaki Kira, 12 yaşındaki kızkardeşi Chantelle Moore, ve yine aynı yaştaki Elise Harris, ikinci kattan atlayarak kurtuldu. İçerde kalan ve atlayamayan 7 yaşındaki Jethro, 2 yaşındaki George ve 15 aylık Harley ile o gece o evde kalan arkadaşları 6 yaşındaki Madison Pearson, can verdi.

Herkes birbirini suçladı…

Lisa Forde ve erkek arkadaşı Wayne Shepherd, çocukları Madison Pearson’un annesinin erkek arkadaşı Stuart Cowan’a emanet ettiklerini, çocukların yanında onun kalması gerektiğini söyleyerek Cowan’ı suçladı.

Kız arkadaşı yangında çocuğunu yitiren Cowan, Forde’nin kendisinin de o gece pub’da olduğunu bildiğini söyledi. Cowan, “Benden kimse çocuklara bakmamı istemedi. Lisa bal gibi çocukların yanında kimse olmadığını biliyordu. Pub’a saat 9.00’da geldi. Erkek arkadaşı Wayne Shepherd’in çocukların yanında kaldığını söyledi. Biraz sonra Wayne de pub’a geldi. Lisa çocukların evde yalnız olduğunu gayet iyi biliyordu” dedi.

Önce bir sure ortadan kaybolan Lisa Forde, daha sonra ortaya çıkarak konuştu. 3 çocuğunu kaybetmenin acısının büyük olduğunu söyleyen Forde, “İnsanın bir çocuğunu kaybetmesi trajedi ama 3 çocuğunu kaybetmesi korkunç” dedi.

Şehrin Belediye Başkan Yardımcısı Bob Graham, İkinci kattan atlayarak kurtulan çocuklardan en büyüğü olan Kira’nın olaydan dolayı kendisini suçladığını söyledi. Bölgenin sosyal görevlisi Jodi Cowley, 13 yaşında bir çocuktan 6 çocuğa göz kulak olmasının istenemeyeceğini, bunun ona haksızlık olacağını kaydetti. Cowley, “O kendi kapasitesine göre yapabileceği her şeyi yaptı” dedi.

Annenin sorumsuz davranışı Wyong’da infial yarattı. Polisin Lisa Forde hakkında dava açması bekleniyor.

3 yaşından bu yana boş durmuyor…

Geçen hafta sonunda açıklanan Order of Australia lişyakat nişanı alanlar arasında 88 yaşındaki Coonambleli büyükanne Esma Robinson’da bulunuyor.

Reobinson, 85 yıldır çalışmakla övünüyor. “3 yaşında yemek pişirmeyi öğrendim. Hep çalıştım. Benimö zamanında çalışmayan kimse yoktu. İnekleri ağıla almak bernim işimdi. Tavşan avladım. Babamla geceleri tavşan avına çıkardık. Savaş dönerminde kamuflaj kıyafetleri diktim” dedi.

Order of Australia Madalyası aldığını geçen hafta Cuma günü pazarda, Red Cross yararına sattığı kendi mamulü reçelleri satarken gazetecilerden öğrenen Robinson, çok sevindiğini söyledi. Robinson’un kızı, anneleri için bir kutlama partisi organize etti.  

Queen’s Birthday Honours List’e giren 530 kişi gweçen hafta sonunda açıklandı. Esma Robinson’un da aralarınbda olduğu madalya sahipleri arasında Tasmania Başbakanı Jim Bacon, Kardinal george Pell, Coca Cola’nın geçen yıl Genel Müdürlüğü’nden emekli olan Doug Daft, televizyon sunucusu Eddie McGuire da yer alıyor.

Ali mahkemeye itaatsizlikten mahkum oldu…

Eski bir avukat yardımcısı olan 30 yaşındaki Ali Aydın, yeraltı dünyası üyelerinin işlediği cinayete şahit olup bu konuda mahkemeye ifade vermeyi reddedince işki ay hapse mahkum oldu. Ceza, başka bir dava dolayısyla 3 yıla mahkum edilen ve halen cezaevinde bulunan Aydın’ın cezasının üzerine eklenecek.

Ali Aydın, 2003 yılı Eylül ayında Housam Zayat’ı öldürmekten yargılanan Nicholas Ibrahim aleyhinde tanıklık yapması için mahkemeye getirildi. İddiaya göre İbrahim, Werribee’de bir tarlada Zayat’ı silahla öldürdüğünde Ali Aydın da orada bir arabada bekliyordu. Aydın kaçarken, Ibrahim silahının kabzasıyla Aydın’ın arabasının camına vurarak kırdı, ancak Ali Aydın kaçarak kurtuldu ve cinayeti polise haber verdi.

Ne var ki cinayet davası başladığında Ali Aydın şahitlik yapmayı reddetti. Aydın, polise verdiği ilk ifadeyi de geri çektiğini söyledi. Ancak mahkemede, verdiği ilk ifadenin doğru olduğunu kabul ettiğine dair imza attığını ise kabul etti.

Bagaj davası: “metres suçunu kabul etti…

Melbourne’da arabasının bagajında komada bulunan Maria Korp davasında yeni aşama. Hala komada bulunan Korp’un kocasının metresi, Maria Korp’u öldürmeye çalışltığını itiraf etti.

Geçen Şubat ayında ortadan kaybolduktan 4 gün sonra Melbourne şehir merkezinde arabasının bagajında koma halinde bulunan 50 yaşındaki Maria Korp davasında önemli bir gelişme oldu. Talihsiz kadının kocası Joseph Korp’un eski sevgilisi 38 yaşındaki Tania Herman, tutuklu bulunduğu cezaevinden kurulan video bağlantısı ile katıldığı duruşmada, Maria Korp’u öldürme girişiminde bulunan kişinin kendisi olduğunu kabul etti. Herman ve Joseph Korp, cinayete teşebbüs suçundan yargılanıyordu.

Savcı duruşmada Joseph Korp’un Hernman’ı Maria ile yaşadığı Mickleham semtindeki eve getirdiğini, Herman’ın garaja gizlendiğini, Maria Korp garaja girince aerkasından yaklaşarak kadını bir kayışla boğduğunu ileri sürdü. İddiaya göre Tania Herman, Maria Korp’u arabanın bagajına koyarak şehir merkezine sürdü ve arabanın bulunduğu Shrine of Remembrance yakınlarında park ederek arabadan uzaklaştı.

4 aydır hastanede bitkisel hayatta bulunan maria Korp’un sağlık durumunun işse düzelmeye başladığı bildiriliyor. Korp’un nefes almasını sağlayan aletler, artık talihsiz kadının kendisi nefes alabildiği için çıkarıldı.

 

1109360cookie-checkAVUSTRALYA’DAN… KISA… KISA…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.