AVUSTRALYA’DAN… KISA KISA…

Bavul cinayeti…

Sydney geçen hafta Çarşamba günü, içinden 2 yaşında bir çocuğun cesedi çıkan ve bir gölette yüzer şekilde bulunan bavulla sarsıldı. Ambarvale’deki göletten çevrede oynayan çocuklar tarafından çıkarılan bavuldan naylona sarılmış vaziyette 2 yaşında çıplak bir erkek çocuk cesedi çıktı. Olayı takip eden günlerde polise herhangi bir kayıp çocuk rapor edilmemesi üzerine çocuğun bir sapık tarafından değil, kendi yakınları tarafından öldürülmüş olabileceği üzerinde duruldu. Birkaç günlük bir araştırmadan sonra Cuma akşamı Rosemeadow semtinde bir eve baskın düzenlenerek çocuğun annesi olduğu ileri sürülen 26 yaşındaki Rachel Pfitzner tutuklandı. Dean Shillingsworth adlı çocuğun annesi ile büyükbabası arasında çocuğun kimde kalacağı konusunda velayet mücadelesi olduğu ve Rachel Pfitzner’in işlediği bir suçtan dolayı şartlı tahliye edildiği ileri sürülüyor. 

Olaya giden polis, oğlunun cesedini buldu…

NSW’in kuzeyinde meydana gelen bir trafik kazasını soruşturmak için olay yerine giden polis memuru, oğlunun cesediyle karşılaştı. Glen Innes’te meydana gelen kazada iki genç öldü, biri de ağır yaralandı. Gece yarısı meydana gelen kazada aşırı hız yapan aracın yol kenarındaki ağaca çarptığı anlaşıldı. Polis memurunun Glen Innes Polis Karakolu’nda görevli bir memur olduğu kaydedildi.

UFO’lar Queensland’ı seviyor…

Avustralya’da son iki yılda  “UFO gördüğünü” ileri sürüp yetkililere haber veren 128 kişiden 100’ünü Queenslandlılar oluşturuyor. Queenslanlı UFO uzmanları, ihbarların bir bölümünün meteor, gezegen, uçakla UFO’yu karıştıranlardan kaynaklandığını ancak yine de eyaletteki önemli sayıda gök cisminin bir açıklamasının olmadığını ileri sürüyor. UFO Research Queensland’dan Lee Paqui, eyalette UFO’ların en sık görüldüğü yerlerin Glass House Mountains, Toowoomba, Warwick, Ipswich ve eyaletin kuzey ucu olduğunu söyledi. Paqui, bir çok kişinin başkalarının alaya almasından çekindiği için gördükleri UFO’ları rapor etmediklerini de kaydetti. UFO Research Queensland 1956’dan bu yana faaliyet yürütüyor.

Diş krizi dorukta…

Australian Dental Association Genel Müdürü Robert Boyd-Boland, Avustralya’da diş sağlığının “üçüncü dünya” düzeyinde olduğunu söyledi. Boland, insanların dişçi masraflarını karşılayamadığı için ya doktora gitmediğini, ya da “arka bahçesinde” muayenehane açan dişçilere detavi olduğunu kaydederek, bu sahte doktorlar arasında kırılan dişleri “uhu”yla yapıştıranların bile bulunduğunu ileri sürdü.

Gösteri yapayım derken…

Geçen Cumartesi gecesi Melbourne’un Oakleigh semtinde bir park yerinde “teker yakarak” gösteri yapan 41 yaşındaki sürücü, aracın kontrolünü kaybederek bir dükkana girdi. Racı geri çıkarıp olay yerinden kaçan sürücü, çarpma sırasında plakasını düşürdüğünü bilmiyordu. Polis, dükkanın enkazı içinde aracın plakasını bulunca sürücüyü yakalamakta güçlük çekmedi.  Dükkanda meydana gelen zararın 25 bin doları aşabileceği tahmin ediliyor.

Sydney Road’da olay…

Geçen Cuma günü öğle saatlerinde Coburg’da Sydney Road üzerinde bir lise öğrencisi, yüzlerce kişinin önünde bir başka genç tarafından bıçaklandı. Saldirgan olay yerinden kaçtıktan kısa süre sonra evinde yakalanarak Fawkner Polis Karakolu’na götürüldü. Bıçaklanan gencin durumunun ağır olduğu ve göğsünden ve karnından bıçak darbesi aldığı kaydedildi.

İskele çöktü…

Melbourne şehir merkezinde Exhibition ve Collins street köşesindeki bir binanın önüne dikilen üç katlı inşaat iskelesi Cuma günü çöktü. Olayda şans eseri yaralanan olmadı. İskelenin çökmesine esen şiddetli rüzgarın yol açtığı kaydediliyor. Liseli dört genç kızın iskelenin altında kalmaktan şans eseri kurtuldukları kaydedildi. Olaydan sonra çevre yolların kapatılması üzerine şehir merkezinde trafik kaosu yaşandı. 

Doktorluk lisansı iptal edildi…

Melbourne genelevlerinde çalışan 475 fahişeye muayene etmeden 1000 “temiz” raporu veren doktor Cindy Yau Fung Lee Wong’un çalışma izni iptal edildi. Victoria tabib Odası, doktorun hem kadınların, hem müşterilerinin hayatını tehlikeye attığını,doktorluk mesleğinin saygınlığına gölge düşürdüğünü açıkladı. Dr’un 30 dolar karşılığında muayene etmeden temiz raporu yazma nedeninin sadece “ekonomik” nedenlerden kaynaklandığına inanılıyor. Victorian prostitution laws, fahişelerden her ay kan testi dahil birçok test gerektiren “temiz raporu” alınmasını zorunlu kılıyor. Dr Wong 2010 yılında lisansını tekrar alma başvusu yapabilecek.

Sydneyli taksicilerin grevi…

Avustralya Federal Polis memurlarının Sydney Havaalanında tartıştıkları bir taksiciye göz yaşartıcı sprey sıkarak etkisiz hale getirmesi taksicileri ayağa kaldırdı. Sydneyli taksiciler havalanını boykot etme kararı aldı. Taksiciler polis ve havalanı güvenlik görevlilerinin kendilerine kötü davrandığını ileri sürüyor. Aynı gün Sydney şehir merkezinde Centrelink, Göç İşleri Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı görevlilerinin gerçekleştirdikleri kontrollerde taksicilere 2 ceza, 11 uyarı yapıldı. Aynı kontrollerde 3 taksi trafikten men edilirken 31 yaşındaki bir şoför de Göç İşleri memurları tarafından gözetimevine götürüldü.

Irakta ilk asker yaralandı…

Afganistan’da ölen Avustralyalı askerin Queensland’da toprağa verildiği gün Irak’ta da bir Avustralya askeri yaralandı. Askerin vurularak ciddi şekilde yaralandığı ancak hayati tehlikesi bulunmadığı açıklandı. Askerin devriye görevi yaptığı sırada atılan tek bir kurşunla yaralandığı ve yanındaki arkadaşları taafından taşınarak güvenli bir noktada tedavi altına alındığı kaydedildi.

 

 

1160420cookie-checkAVUSTRALYA’DAN… KISA KISA…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.