AVUSTRALYA’DAN… Kurnaz mı, yaşlanıyor mu?

Howard kurnaz mı, yoksa yaşlanıyor mu?

Liberal Parti içinde zaman zaman alevlenen liderlik tartışmasını Maliye Bakanı Peter Costello’nun değil de Başbakan John Howard’ın bizzat kendisinin yeniden gündeme getirmesi, ilginç.  Gerçi konuyu kendisi açmadı. Gazetecinin sorması üzerine “emeklilik planım yok, İşçi Partisi Lideri Kim Beazley’i bir kez daha yeneceğim” diyerek fincancı katırlarını ürküttü.

Başbakan Howard, Atina’dan kendisine hiç faydası olmayan, aksine; taşları yerinden oynatacak bu tür bir açıklama yapmasının bence tek bir gerekçesi olabilir: Yaşlılık.
Sağ kolunun bu konuda ne kadar “hassas” olduğunu bildiği halde, yarayı kaşımasının başka bir açıklaması var mı?

Tam bütçe haftasında, parlamento’nun açılmasına günler kala bu açıklamayı yapmak kendi ayağına kurşun sıkmak gibi bir şey.

Halbuki önümüzdeki günler, Costello’nun bütçeyi pazarlayacağı günler olacak. Şurası kesin ki, Howard’ın boşboğazlığından sonra, artık kimse  bütçeyi “iplemez”. Medyanın; Costello’ya soruları dönüp dolaşıp Howard- Costello çekişmesine gelecek. Aynı şey, Howard için de geçerli. Tam da yeni bütçenin vatana- millete ne kadar hayırlı bir bütçe olduğunun anlatılacağı bir zamanda, Başbakan’a Costello’yu ne kadar gücendirdiği hatırlatılacak. Hem de defalarca.

Belki de Howard tam da böyle olmasını istiyor. “Onun 10. Bütçesi’yse, benim de 16. Bütçem” diye kafa tutmaya devam etmesine bakılırsa, belki de Costello’ya Başbakanlığı devretmek istemiyor!     

1611180cookie-checkAVUSTRALYA’DAN… Kurnaz mı, yaşlanıyor mu?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.