Avustralyalı rehine: İşgale son verin!

Irak’ta bir Avustralya vatandaşının rehin alındığı mesajı gönderildi. Direnişçilerin medyaya gönderdiği video kasetine konuşan Avustralyalı erkek kendisini, ”Kaliforniya’da yaşayan, bir Amerikalıyla evli, 63 yaşındaki Douglas Wood” olarak tanıtttı.

Avustralyalı rehine kasette ”Ölmek istemiyorum” diyerek ABD, Avustralya ve İngiltere hükümetlerinden askerlerini Irak’tan çekmelerini istedi.

Rehine konuşurken maskeli ve otomatik silahlı iki direnişçi de görüntüde yer aldı.

AVUSTRALYA GÜCÜNE TEHDİT

Muqtada al-Sadr’a bağlı Şeyh Muhnad al-Garayi mesajında Avustralyalılar dahil bütün işgal güçlerinin Iraktan çekilmesini istedi. Al-Muthanna bölgesinde 500 silahlı eylemcisi bulunduğu sanılan Garayi, “Umarız Avustralyalılar ABD’li ya da Hollandalılar gibi olmaz. Bizler barışçı insanlarız. Biz yurt savunması yapıyoruz. Bize saldırılırsa karşılık vermekten kaçınmayız. Gerekirse hepsini öldürürüz” mesajı gönderdi.

Avustralya halkına bir düşmanlık beslemediğini kaydeden grubun lideri, Iraklılara kazayla bile olsa Koalisyon güçleri tarafından bir zarar verilmesi durumunu bile saldırı gerekçesi yapacaklarını kaydetti.

Irağa gönderilen 450 kişilik Avustralya birliği Muhnad al-Garayi’nin silahlı adamlarının bulunduğu bölgede göreve başladı.

1105020cookie-checkAvustralyalı rehine: İşgale son verin!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.