Avusturya vatandaşlığına geçen en büyük grup: Türkler

Gazeteler yansıyan konuyla ilgili Devlet İstatistik Enstitüsünden yapılan açıklamaya dayanan habere göre, 2011 yılında 6.754 kişi Avusturya vatandaşlığına geçtiği duyuruldu. Avusturya vatandaşlığına geçenlerin ilk sırasında 1.181 kişiyle Türklerin yer aldığı belirtilirken, Türkleri ikinci sırada ise 1.174 kişiyle Bosnalılar, onu ise 548 kişiyle Sırpların izlediği basına yansıdı.

Son iki sırada ise Kosovo 542 insanını Avusturya vatandaşlığına kaptırırken, son sırada ise 363 kişiyle Avrupa Birliği aday ülkelerinden Hırvatistan yer aldı.

Avusturya vatandaşlığına geçiş en fazla ülke başkenti Viyana’da olurken, ikinci sırada Yukarı Avusturya, üçüncü sırada ise Aşağı Avusturya eyaletleri olduğu görüldü. Bu eyaletleri ise sırasıyla nispeten daha küçük eyaletler olan Tirol, Salzburg, Voralberg , Steiermark, Kaernten ve Burgenland izledi.

Yeni Avusturyalıların çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu ifade edilirken, yeni vatandaşların yüzde sekizinin 45 ile 59 yaş grubunda olduğu, yüzde 1.8’inin ise 60 yaş üzeri olduğu Devlet İstatistik Enstütüsünden verilen bilgiler arasında yer aldı.

1536070cookie-checkAvusturya vatandaşlığına geçen en büyük grup: Türkler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.