Avusturya’da yoksulluk sürekli artıyor

Avusturya da yoksulluğa ait rakamlar Ulusal İstatistik Enstitüsi tarafından geçen Çarşamba günü basına açıklandı.

Yapılan açıklamaya göre 8.5 milyon olan genel nüfusun yüzde 12,4’ünü oluşturan bir milyon Avusturyalıyı yoksulluğun tehdit ettiği duyuruldu. Bu bir milyon insanın yarısından fazlasının da sağlık, zorunlu giysi ve ısınma ihtiyaçlarını karşılayacak durumda olmadıkları belirtildi.

Avusturya devlet televizyonu olan ORF’in sitesinde yayımlanan haberde göre, yoksulluk içinde bulunan Avusturyalı sayısı geçen yıla göre 100.000 kişi daha arttı.

Yoksulluktan en fazla etkilenen kesimin ise göçmenler, büyük aileler, düşük eğitimlilerde ve Avrupa Birliği üyesi olmayan ülke vatandaşlığından Avusturya vatandaşlığına geçmiş olanlarda görüldüğü belirtildi.

Yoksulluk sınırı olarak bir kişinin aylık geliri 951 Avro olarak saptandı. Bu yoksulluk sınırın aşılması için kişi başına ek 475 Avro paranın altında ek kazanç olmaması gerektiği belirtilirken, “her çocuk için gelirin ise 285 Avroyu geçmesi gerekir” denildi.

Avusturya Sosyal Çalışma Bakanı Rudolf Hundstorfer da yaptığı açıklamada ekonomik krize rağmen yoksulluğun fazla artmadığını savunarak yoksulluğa karşı çare olarak özel sektörün ücret düzeyini artırmasını istedi.

1498380cookie-checkAvusturya’da yoksulluk sürekli artıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.