Avusturya’nın en kalabalık göçmeni Almanlar

Avusturya’da yaşayan Almanlanların sayısı 220.000 ile birinci sırada yer alırken, ikinci en kalabalık göçmen kesiminin 209 bin kişiyle Sırbistan, Karadağ ve Kosova kökenlilerin olduğu ifade edildi. Üçüncü sırada ise 185 bin kişiyle Türkler yer aldı. Türkleri sırasıyla, Bosnalılar(131 bin), Hırvatlar(70 bin), Romanyalılar (68 bin) ve Polanyalılar (60 bin) takip etti.

Göçmenlerin yüzde 40’ı Avusturya’nın başkenti Viyana’da yaşarken, onların üçte birinin lise veya yüksek okul mezunu olduğunun altı çizildi. Bu oranın ise Türk ve eski Yugoslav kökenli göçmenlerde çok düşük olduğu ifade edilirken, herhangi bir oran belirtilmediği dikkat çekti.

Göçmenler arasında işsizlik oranının yüksek olduğu belirtilirken, yıllık ortalama kazançlarının da Avusturyalıların yıllık kazancının yüzde 84’üne tekabül ettiği açıklandı. Türk kadınlarının çalışma oranının çok düşük olduğu belirtilirken, çalışan Türk kadınlarının oranının yüzde 41’de kaldığı bilgisi verildi.
Göçmenlerin Avusturyalıların iki katı oranında polisiye olayların kurbanı olduğu dile getirilirken, 2010 yılında ceza almış her üç kişiden birisinin göçmen kökenli olduğu da verilen bilgiler arasında yer aldı.

Yapılan açıklamada ülke nüfusunun 1,5 milyonunun göçmen kökenlilerden olduğu duyurulurken, 2010 yılında 114 bin kişinin Avusturya’ya geldiği, buna karşılık 87 bin kişinin ise Avusturya’dan göç ettikleri verilen rakamlar arasında yer aldı.

Avusturyalıların üçte ikisinin göçmenlerle birarada yağamaktan mutlu olmadıkları da ayrıca ifade edildi.

1530000cookie-checkAvusturya’nın en kalabalık göçmeni Almanlar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.