Çayan, Gezmiş ve 78 kuşağına çamur atılıyor

Hüseyin Ergün, Mahir Çayan’a, Deniz Gezmiş’e ve 78 kuşağına çamur atıyor!

16 Haziran tarihli Taraf gazetesinde kendisiyle yapılan söyleşi de Hüseyin Ergün cezaevinden çıkan Yusuf Küpeli’den Mahir Çayan’ın MİT’le kurulan ilişkiyi örgütün güçlülüğü nedeniyle normal karşıladığını öğrenmiş ve 1980’de öğrendiği bu derin bilgiyi(!) 29 yıl sonra ifşa etmiş.

Önce Yusuf Küpeli kimdir, onu bilelim. Yusuf Küpeli, Mahir cezaevine düşmeden önce Mahir’le birlikte örgütün üç temel insanından biri. Mahirler içerdeyken arkadaşlarını karaladığından, Mahir’in deyişiyle feodal ahlak ilişkilerine bile sığmayan davranışlar sergilediğinden, cezaevinden firar eden Mahirleri sokakta bıraktığından, örgütü bölüp Mahirleri operasyona ve yok oluşa giden yolu hazırladığndan, toprağın altındakilerin lanetine uğrayan ve bir daha iflah olmamış bir unsur…

Hüseyin Ergün’ün iddiasına göre bu unsur dışarı çıktığı 1980 yılında kendisini buluyor ve Mahir’in MİT bağlantısı ile ilgili kendisini bilgilendiriyor. Peki, Mahir nerede? Toprağın altında. Bunu yanıtlayacak durumda değil; böyle bir bilgi ve belge de ortada yok. Şimdi biz Hüseyin Ergün’e, Mahir bunu Yusuf dışında (Mahir’in arkadaşlarının önemli bir kısmı yaşıyor) kime ve ne zaman demiş, belgesi bilgisi nerede bunu ispatla diyeceğiz. İspatlamasa ‘şıracının şahidi bozacı’ diyeceğiz. ‘Müfteri’ diyeceğiz.

Yetinmemiş. Deniz’i suçluyor, bizim kuşağı, 78 kuşağını suçluyor, ayırım yapmadan solu suçluyor: “darbelerde bizim feci rolümüzü” imal ediyor. Darbeler üzerinden bu ülke de sol diye bir şey bırakılmadı neredeyse, O gerçeklere gözünü kapatarak hala solu suçluyor!

Amerika’nın Türkiye’yi istikrarsızlaştırma siyasetinin, Komünizme karşı “Milliyetçi Cephe”nin MHP’nin, Türkiye’nin hala hesabını vermediği beş bin gencin lafını bile etmiyor.

İlk fırtınada en önce terkettiğiniz geminin, sonuna kadar kalarak sulara gömülmüş büyük kaptanların gölgesi sizin gibileri neden bu kadar rahatsız eder? Onlar toprağa düştü ve kem söz bitti!

Fildişi kulesinde keklik rolündesiniz! Mahirleri, Denizleri, bizim kuşağı kirletme üzerinden kendinizi görünür kılma ve sol değerleri etkisizleştirme çabanıza şiddetle karşı çıkıyoruz, Hüseyin Ergün …

Bir yüzleşme olacaksa böyle tarihi inkar ederek, tarihi gerçekleri ters yüz ederek, toprağın altındakilere çamur atarak olmaz, onlar gelenin vurduğu gidenin vurduğu sahipsiz insanlar değil, Hüseyin Ergün..

_______________

* 78’liler Girişimi Sözcüsü

1078550cookie-checkÇayan, Gezmiş ve 78 kuşağına çamur atılıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.