Aydın Bey yine vergi şampiyonu ama…

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığının açıkladığı 2007 vergilendirme dönemi gelir vergisi rekortmenleri listesine göre, Aydın Doğan, 10 milyon 454 bin 56 YTL tahakkuk eden vergi ile ilk sırada yer aldı.


Hüsnü Özyeğin 10 milyon 67 bin 363 YTL ile ikinci, Koç Topluluğunun kurucusu Vehbi Koç’un kızı Semahat Sevim Arsel 7 milyon 235 bin 311 YTL ile üçüncü sırada yer aldı. Arsel, 2006 yılında da üçüncü sırada yer almıştı.


Listenin dördüncü sırasında 6 milyon 816 bin 846 YTL ile İsmail Tarman yer alırken 5 ve 6’ncı sırada yer alan mükellefler isimlerinin açıklanmasını istemedi.


Sıralamaya posta ile gönderilip henüz vergi dairelerine ulaşmamış beyannamelerin dahil olmadığı bildirildi.


Cem Yılmaz, 1 milyon 892 bin 922 YTL tahakkuk eden vergiyle, bu yıl sanatçılar listesinde İstanbul gelir vergisi rekortmeni oldu.


Yılmaz’ı 1 milyon 665 bin 746 YTL vergi ile Aysel Gürsaçar (Seda Sayan) izledi. 871 bin 848 YTL vergi ile Mehmet Ali Erbil üçüncü, 867 bin 97 YTL vergi ile İbrahim Tatlıses dördüncü, 849 bin 349 YTL ile Beyazıt Öztürk beşinci sırada yer aldı.


ESKİOĞLU’NUN DAVASI


Sendikanın olmadığı Hürriyet Gazetesi’nde 1998-2000 arasında tam gün olarak çalışan editörümüz Faruk Eskioğlu, çalıştığı dönemde sigorta primlerinin yatırılmadığı gerekçesiyle Hürriyet aleyhine açtığı davanın ikinci duruşması işçi ve emekçinin bayramı, aynı zamanda Hürriyet’in de doğum günü 1 Mayıs’ta yapılacak.


Eskioğlu, Hürriyet gazetesindeki ücret politikasını eleştirerek genellikle muhabirlere ücretlerinin önemli bir kısmı ya da tamamı ‘telif’ olarak ödendiğini öne sürdü.


Çalışma yasalarına muhabirlere emeğinin karşılığı ücret ödenmesi gerektiğini belirten Eskioğlu sosyal haklardan arındırılmış telif ödentisi ile vergi kaçırdığını ve devletin ciddi bir kayıp ile karşılaştığını belirtti.


Maliye Bakanlığı’nın duyarsızlığından yakınan Eskioğlu, Aydın Doğan’ın “Vergi şampiyonluğu ile övünmeden önce “Doğan Grubu gazetelerinde neden sendika yok?. Telif sistemini kötüye kullanarak ne kadar vergi ödememiş oldunuz?” gibi soruları öncelikle yanıtlaması gerektiğini söyledi.


İLGİLİ SÖYLEŞİ:  HÜRRİYET İŞVERENİ DE UTANIYORDUR UMARIM (HÜRRİYET DAVASI)


 

1057450cookie-checkAydın Bey yine vergi şampiyonu ama…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.