Aydınlık baskınında Taraf iddiası

Çongar, Sabuncu’nun gözaltına alınmasıyla ilgili iddialarda bulundu.

ÇONGAR İFADE VERMİŞ

“Bundan birkaç ay önce İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nden üç görevli Taraf’a gelerek, adımın geçtiği bazı dokümanlar hakkında bana bilgi verdiler ve ifademi aldılar” diyen Çongar, konunun polisin 19 Ağustos 2011 günü Aydınlık Gazetesi binasında yaptığı aramada ele geçirildiği iddia edilen “yazışmalar” ilgili olduğunu ileri sürdü.

ÇONGAR’DAN KOMPLO İDDİASI

“Emniyet yetkilileri, bu “yazışmalar”dan bana söz edinceye kadar, varlıklarından haberdar değildim. Haberdar olunca, oturup böyle deli saçması metinler hazırlayanların ya ciddiye alınması imkânsız bir komplonun hazırlığını yapacak kadar zekâsız ya da –daha büyük olasılıkla– Ergenekon soruşturmasını yürüten makamlarla, bu soruşturmaya destek veren siyasi iradeyle ve Taraf gibi soruşturmanın önemine inanan basın kuruluşlarıyla dalga geçerek, süreci sulandırmak isteyecek kadar rahatsız olduklarını düşündüm.”

SAHTE E-MAİLLER İDDİASI

Çongar’ın yazısında Sabuncu ve İşçi Partililere operasyonun 19 Ağustos 2011 tarihinde ele geçirilen belgeler üzerine gerçekleştirildiği iddiası yeralıyor.

ZAMAN GAZETESİ DE AYNI İDDİALARI YAZDI

“Şüphelilerde Başbakan Erdoğan’a ait ses kayıtları ve devlete ait ‘gizli’ belgeler bulunduğu iddiasıyla arama yapıldığı aktarıldı” diyen Zaman Gazetesi haberi “Aydınlık’tan ‘mail’ tuzağı” başlığıyla yayınlandı.

Haberde yer alan iddialarsa şöyle:

“Mehmet Sabuncu’nun ofisinde ele geçirilen belgelerde Başbakan Erdoğan, Taraf Gazetesi yazarı Yasemin Çongar ve soruşturmayı yürüten Cihan Kansız adına sahte mail adreslerinin bulunduğu ileri sürüldü. Söz konusu adreslerden mailler atılarak Başbakan, Yasemin Çongar ve savcı Cihan Kansız arasında bir bağ varmış gibi gösterilmeye çalışıldığı iddia edildi. Başbakan Erdoğan adına [email protected], Cihan Kansız adına [email protected] ve Yasemin Çongar adına [email protected] şeklinde mail adresleri oluşturulduğu aktarıldı.”

SAHTE OLDUĞU İDDİA EDİLEN ADRESLERDEN GÖNDERİLEN MAİLLER ÇOK ÇARPICI BİR BAĞ ORTAYA KOYUYOR. İŞTE ZAMAN GAZETESİ’NİN YAYINLADIĞI MAİLLERDEN BAZILARI

“(2 Nisan 2011) [email protected]’dan [email protected] adlı adrese: “Sayın Başbakanım öncelikle devlet görevinde ve yeni seçimlerde başarılarınıza duacıyım. Bize vermiş olduğunuz görevleri, ağırlıkları ve zorluklarıyla yol arkadaşlarım Sayın Turan Çolakkadı, Sayın Fikret Seçen, Sayın Kasım İlimoğlu ve Sayın Ufuk Ermertcan ile birlikte yerine getireceğimizden şüpheniz olmasın. (…) Kısaca 12 Haziran’a kadar bu davaları (Ergenekon-Balyoz) elimizden geldiği kadar gündem dışı tutma yoluna gideceğiz. Bizim arkadaşlarla yeni bir eylem planımız var: CHP ve MHP milletvekili adaylarının içinde dokunulmazlığı olmayanları (…) Ergenekon davasında yeni bir dalga ile tutuklayıp (…) hem puan kaybetmelerini hem de partimizin bu kaybolan puanları kazanmasını planlıyoruz. Bu konu ile ilgili görüşlerinizi acilen bekliyoruz. Allah’a emanet olunuz. Cihan Kansız. Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı”

[email protected] adresinden 13 Nisan 2011’de [email protected] adresine gönderilen mail: “Sayın Kansız eylem planınız uygundur. Taraf’a talimat verildi. Gerekli belgeler hazırlanacak. Koordinasyonu devamlı kılın. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan.”

[email protected] adlı adresten [email protected] isimli adrese gönderilen mail: “Sayın Başbakanım mailiniz alınmıştır. Saygılarımla Cihan Kansız.”

13 Nisan 2011’de [email protected] adlı adresten [email protected] adlı adrese gönderilen mail: “(…) Sizden ricam tarihleri son 12 ay içerisine serpiştirilmiş, seri numaraları peş peşe olmayan, basım yeri olarak CHP’ye yakın bir matbaanın ismi bulunan milletvekillerine ait para alındı makbuzları. Seksen civarı isim bulunsun. Selametle kalınız. Cihan Kansız.”

[email protected] adlı adresten [email protected] isimli adrese gönderilen cevap maili: “Cihan Bey, Sayın Başbakanımızın talimatı üzerine iddianame tarafımızca hazırlanacaktır. Bizden isteyeceğiniz evrak, belge gibi şeylerin ne olduğunu bildiriniz. İddianame hazır olduğunda size, Zaman’ın moto kuryesi ile evinizde teslim edilecek. İyi çalışmalar dilerim. Yasemin Çongar.”

17 Nisan 2011 tarihinde [email protected] adlı adresten [email protected] adlı adrese gönderilen mail: “Sayın Cihan Bey, 10 Mayıs Salı günü sabah saat 5’te harekete geçin. Aynı gün Taraf gazetesinde ‘Ergenekon terör örgütüne mali destek veren vekil adayları ortaya çıktı’ diye haber yer alacak. Gazete okuyucuya ulaşmadan operasyon bitmiş olsun. Kolay gelsin. Başarılar. Başbakan Erdoğan.”

POLİS ÇONGAR’A GÖZALTIYI HABER VERMİŞ

Çongar’ın yazısındaki dikkat çekici bir diğer ifade de Emniyet’in Sabuncu’nun gözaltına alınmasını Çongar’a haber vermesi. Çongar yazısında olayı şöyle aktardı:

“Emniyet yetkilileri, soruşturmanın devam ettiğini, ifademin gizli kalması gerektiğini söylediler; biz de konuya ilişkin haber yapmadık. Dün Terörle Mücadele Şubesi’nden arayıp, Taraf’ın adının da geçtiği soruşturmanın tamamlandığını ve Aydınlık Gazetesi Sahibi ve Genel Müdürü Mehmet Sabuncu’nun benim de hakkında ifade verdiğim “yazışmalar”la ilgili olarak Ergenekon kapsamında gözaltına alındığını bildirdiler. Emniyet yetkililerine göre, ifadem üzerindeki gizlilik kalkmıştı. “

1321120cookie-checkAydınlık baskınında Taraf iddiası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.