Ayfer Orhan seçilemedi

Britanya’da önümüzdeki 7 Mayıs’ta yapılacak genel seçimlerde, İşçi Partisi’nin Edmonton milletvekili adaylığı için final listesine giren üç aday adayından biri olan Kıbrıs kökenli Ayfer Orhan yeterli oyu alamadı.

Edmonton bölgesindeki Community House’ta yapılan aday belirleme seçiminde kayıtlı ve oy verebilecek durumda 250 delege olduğu açıklandı. Mevcut milletvekili Andy Love’un tekrar aday olmayacağını açıklaması ile boşalan milletvekili adaylığı için bugün yapılan adaylık seçimine yüzde 80 gibi katılım oldu. Delegelerden 152’si fiilen seçim salonuna gelerek oy kullanırken 59 üye ise oylarını posta ile gönderdi.

Edmonton Seçim Komitesi Başkanı Bevin Betton oylama sonucunda İşçi Partisi’nin milletvekili adayının Kate Osamor olduğu açıklandı.

ALEVİ DELEGELER KATE OSAMOR’A DESTEK VERDİ

Adaylık seçiminde önemli sayıda üyesi bulunan Britanya Alevi Federasyonu mensubu parti delegeleri, Türk kökenli adaya karşı Kate Osamor’a destek verdi. Federasyon Başkanı İsrafil Erbil, Belediye Meclisi Üyeleri Nesimi Erbil ve Güney Doğan’ın yanısıra, Haringay belediye Meclisi Üyesi Peray Ahmed de siyahi aday kate Osamor’u destekledi.

AYFER ORHAN’DAN TEŞEKKÜR VE BAŞARI DİLEĞİ

Seçim sonuçlarının belli olmasından sonra kısa bir açıklama yapan Ayfer Orhan, seçim organizasyonu ve parti yöneticilerine gösterdikleri çabadan dolayı teşekkür ederek, “Kate Osamor’a da iyi şanslar diliyorum” dedi.

KATE OSAMOR’UN MESAJI

Adaylığı kesinleşen ve 7 Mayıs seçimlerinde İşçi Partisi’nden İngiltere Parlamentosuna girmik için yarışacak olan Kate Osamor yaptığı değerlendirmede şöyle konuştu:

‘‘Edmonton’ın sesini Westminster’da duyurmak istiyorum- yani Westminster’ın bölgeyi yöneltmesine karşın Edmonton Westminster’a ne istediğini söyleyecek. Ben açık ve sorumlu olarak toplumla birlikte ihtiyaçları doğrultusunda çalışacağım. Var olan parti tabanıyla çalışıp yeni üyeler katarım partiye. Gençlerin siyasete ilgisiz olduklarını görüyorum, o yüzden gençlerle birlikte çalışmak istiyorum. Maalesef, hükümetin kesintilerinden dolayı, gençleri oldukça olumsuz etkileyen zor kararlar verildi. Edmonton’da ulaşım sistemi gelişmesi gerekiyor. Tren şirketleriyle konuşup hizmetleri geliştirmek için çalışacağım. Konut sorunu önemli diğer bir konu. Uygun fiyatta daha fazla ev yapılması gerekiyor. Aynı zamanda, yüksek kiralara karşı bir tavan fiyatı için çalışacağım. Ama temelde ev eksikliği var ve bu sorun çözülmesi gerekiyor. Sağlık da oldukça önemli bir konu. Chase Farm hastanesindeki acil bölümün kapatılamasının North Middlesex hastanesine nasıl olumsuz etki yaptığını ben bizzat gördüm. Bölgedeki kampanya yürüten gruplarla birlikte çalışarak onlara destek sunacağım. Aynı zamanda, yanımızdaki bölgelerle yaşadığımız ortak sorunları çözmek için onlarla birlikte de çalışacağım. Güvenlik diğer bir sorun. Gençleri suç işlemeye ne yitiyor- okullar mı başarısız öğrenci yetiştiriyor? Sosyal alanda mı eksiklikler var? Kalabalık evler mi? Bunların hepsi factör ve üstesinden gelinmeleri gerekiyor.’’

853530cookie-checkAyfer Orhan seçilemedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.