Ayfer Orhan’a karşı partiden de destek…

Enfield Belediye Meclisi’ne 2006-7 döneminde de Asbaşkan seçilerek toplumda “bir ilk” olan Doğan Delman karşı partide olmasına karşın Ayfer Orhan’ın seçilmesini desteklediğini söyledi.

Delman şöyle konuştu:

“İlk olarak 1998’de farklı partilerden de olsak Ayfer Orhan ile birlikte Enfield Belediye Meclisi’ne seçilmiştik. Ayfer Orhan belediyede pek çok başarılı çalışmada yer aldı. Şimdi kendisi için tarihi bir fırsat doğdu. İşçi Partili bizim toplum üyesi delegelerin 21 Şubat’ta Ayfer Orhan’ı destekleyerek, onu aday seçmelerini arzu ediyorum. Bizim toplum olarak kendi içimizden çıkan bir adayı desteklememiz gerektiğine inanıyorum. Ayfer Orhan’a başarılar diliyorum. Yolu açık olsun…”

Muhafazakar Parti Dostları’nın kurucu üyesi de olan Dr. Tahsin Bilginer de, karşı partiden olmasına karşın Ayfer Orhan’ın milletvekililğine çok yaklaşmış olmasını kutlayarak şunları söyledi:

“Umarım bu kez toplum içinden, toplumun sesi olacak bir milletvekili çıkarmayı başarırız. Ayfer Orhan eski bir İşçi Partili ve içimizden çıkan bir siyasetcidir. Kendisinin kazanmasını çok istiyoruz. Topluma da buradan Ayfer Orhan’ı desteklemeleri çağrısında bulunuyorum. Gün farklılıklarımızı değil, ortak yanlarımızı öne çıkarma günüdür. Bu şansı yitirmemeliyiz… Ayfer Orhan’ın seçilmesi toplumumuzun çıkarınadır…”

KONSEY’DEN DESTEK ÇAĞRISI

İşçi Partisi’nin Edmonton’daki 3 milletvekili aday adayı olmayı başaran Ayfer Orhan’a derneklerden de destek açıklamaları geliyor.

İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı Aysin Yılmaz da, Ayfer Orhan’ı geldiği noktanın küçümsenmeyecek nitelikte olduğunu belirterek, “Başarılarının sürmesi ve milletvekili seçilmesini yürekten temenni ediyoruz. Ayfer Orhan’ı bütün gücümüzle destekliyoruz” dedi.

Yılmaz şöyle devam etti:

“Ayfer Orhan uzun yıllar İşçi Partisi içinde mücadele etti. Seçilemediği durumlarda bile yılmadı, vazgeçmedi. Milletvekili olarak Edmonton’un yanısıra toplumumuzun da sesi olacaktır. Göçmenlikten kaynaklanan sorunları çok iyi bilen ve yaşayan birisi olarak parlamentoya taşıyacak, çözüm arayacaktır. Konsey olarak arkasında rüzgar olacağız. Bütün toplumu, bu tarihi fırsatı kaçırmamak için Ayfer Orhan’a destek vermeye çağırıyoruz…”

Britanya Türk Kadınları Derneği, Genç Türkler Kulübü, İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği, İngiltere Türk Öğretmenler Derneği, İngiltere Mustafa Kemal Derneği, İngiltere Pekünlüler Kültür Derneği, Turkish Forum UK ve Türk Yaşlılar Kulübü olmak üzere sekiz derneğin oluşturduğu “İTDF Dayanışma Grubu” da şu açıklamayı yaptı:

“Edmonton bölgesinden milletvekili aday adayı seçilmesi İngiltere Türk toplumu tarafindan büyük bir memnuniyetle karşılanmıştır. Ayfer Orhan Enfield Belediye Meclisi üyesi olarak bir çok başarılı çalışmaya imza atmış tecrübeli bir politikacıdır. Nüfusu yarım milyona yaklaşan İngiltere Türk toplumunun parlamentoya bir temsilci göndermesinin zamanı geldi. Edmonton bölgesinde yaşayan İşçi Partisi üyelerini Ayfer Orhan’ı desteklemeye davet ediyor, seçimlerde başarılar diliyoruz…”

853270cookie-checkAyfer Orhan’a karşı partiden de destek…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.