Aygün: Gaziantep her şeyi mahvetti

Aygün, bir festivalin açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

“Yeniden Antep olacak mı?” diye soran Aygün, PKK’nın da bir karar vermesi gerektiğini söyledi.

Aygün, “Eğer benim gibi barışı, kardeşliği, ateşkesi, silahsızlanmayı, Kürtlerin demokratik haklarının devlet tarafından tanınmasını isteyen aydınların, milletvekillerinin seslerinin çıkmasını istiyorsa Gaziantep tipi eylemlere son vermeliler” dedi.

19. Geleneksel Pülümür Bal Festivali’nin, Cristian Ude Kültür Merkezi’ndeki açılış töreninde konuşan Aygün şunları söyledi:

PKK ilk silahlı eylemlerini yaptığında ben 13 yaşındaydım… Terör nedeniyle Türk, Kürt 40-50 bin kişi öldü. Sadece bizim evlatlarımızdan 3 bin kişi PKK’nın devlete karşı yürüttüğü savaşta hayatını kaybetmiş. Yeniden 3 bin Dersimli ölecek mi? Yeniden 50 bin kişi ölecek mi? Yeniden Foça olacak mı? yeniden Diyarbakır olacak mı? Antep olacak mı?

“PKK’NIN KARAR VERMESİ LAZIM”
Burada PKK’nın da bir karar vermesi lazım. Eğer benim gibi barışı, kardeşliği, ateşkesi, silahsızlanmayı, Kürtlerin demokratik haklarının devlet tarafından tanınmasını isteyen aydınların, milletvekillerinin seslerinin çıkmasını istiyorsa Gaziantep tipi eylemlere son vermeliler. Çünkü bu eylemler bizim sesimizi duyulmaz hale getiriyor. Bizim ses çıkarmamızı imkansızlaştırıyor.

Bakın ben gelerek önemli şeyler söyledim. Aslında çok basit şeyler, ‘kardeşlerim, genç arkadaşlar’. Söylediğim her şeyin arkasındayım. Vicdanım ve halkım söyletiyor bunları. Ama Gaziantep olayı hepimizi mahvetti. Hiçbir şey savunacak halimiz kalmadı. O oluşan hava bir haftada dağıldı, gitti. Çünkü hiçbir dava, hiçbir ideoloji, hiçbir kurtuluş projesi 1 yaşındaki, 3 yaşındaki bir çocuğu öldürmeyi gerekli kılmıyor.”

“BENİ HEDEF HALİNE GETİRDİ”

Kaçırılmasının ardından sosyal paylaşım sitesi Twitter’da kendisine yönelik suçlamalarda bulunulduğunu hatırlatan Aygün, şunları kaydetti:

”Bakın ben silahsız, korumasız dolaşıyorum ve PKK’nın bu eylemi, karanlık örgütlerin daha fazla hedefi haline getirdi beni. Şu anda daha fazla risk altındayım. PKK’nın eyleminin hem Dersim halkıma, hem bana büyük zararlar veren sonuçları var. Bunu önümüzdeki dönemde göreceğiz.

Ama son sözüm şu; barış istiyoruz, 30 yıldır süren savaşın 30 yıl daha sürmemesini istiyoruz. Hiçbir çocuğun ölmesinden yana değiliz. Foça’lara karşıyız. PKK’nın Gaziantep’te yaptığı eylem insanlığa karşı suçtur. Beni PKK’lı olarak nitelendirenlere duyururum. Ben bunu insanlığa karşı suç olarak görüyorum. Bu kadar ağır bir eylemdir. Ama ne olur gelin hepimiz barış için düşünelim, çaba harcayalım. Benim 13 yaşındayken yaşamaya başladığım travma, şu an 16 yaşında olan kızımın da kaderi olmasın.”

Festivalin açılış törenine katılan CHP Tunceli milletvekilleri Kamer Genç de bir konuşma yaptı.

1353940cookie-checkAygün: Gaziantep her şeyi mahvetti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.