Aygün: Türkiye Rum Kesimi’ni tanımış oldu

 Aygün, “Türkiye’nin bir kırmızı çizgisi daha sessiz sedasız kalktı” dedi. Aygün yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye-Avrupa Topluluğu Gümrük İşbirliği Komitesi’nin 1/2006 sayılı Kararına ilişkin “Türkiye ile Avrupa Topluluğu Arasında Oluşturulan Gümrük Birliğinin Uygulanmasına İlişkin Esaslar Hakkında Karar”ın 28 Eylül 2006 Perşembe günü 26303 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 2006/10895 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe girdiğini söyledi.


Resmi Gazete’de yayımlanan kararın Güney Kıbrıs dahil AB’nin 25 üyesini kapsadığını belirten Aygün, “Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi gazetesinde Kıbrıs adı geçiyor. Bu Rum kesimini tanımak demektir” iddiasında bulundu. 


“MİLLİ İRADE HİÇE SAYILDI”


Kararın, TBMM gündemine gelip gelmeyeceğinin tartışıldığı bir ortamda Bakanlar Kurulu kararıyla apar topar yürürlüğe konulduğunu öne süren Aygün, şunları kaydetti:


“Bakanlar Kurulu kararının 3. maddesinin ç fıkrası ile Türkiye Gümrük Bölgesi, Türkiye Cumhuriyeti topraklarını, karasularını, iç sularını ve hava sahasını kapsayan bölge olarak tanımlanıyor. Yani Türkiye’nin havadan, karadan, denizden tüm gümrükleri Rumlara açılmış oluyor. Biz KKTC’ye uygulanan izolasyonların kalkmasını beklerken Güney Kıbrıs’a uygulanan izolasyonları kendi ellerimizle kaldırarak elimizdeki tüm kozları Rumlara kaptırdık.”


Uluslararası anlaşmaların Meclis’te onaylanması gerektiğini vurgulayan Aygün, “Bu yapılan, ülke kaderi açısından bu kadar önemli bir olayın milli iradeden kaçırılmasıdır. Parlamenter demokrasinin bütün kuralları tamamen rafa kaldırılmıştır. Biz ek protokolün meclise gelmesini beklerken Bakanlar Kurulu bu kararla ek protokolü by-pass etmiştir” dedi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “İzolasyonlar kalkmadan hiçbir adım atmayız” sözlerini anımsatan Aygün, “Maalesef iktidar sözünün arkasında duramamıştır” şeklinde iddiada bulundu.


 

1033990cookie-checkAygün: Türkiye Rum Kesimi’ni tanımış oldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.