Ayna: Ufuk Uras planı yok

Emine Ayna, DTP Genel Merkezi’nden ayrılırken gazetecilerin soruları üzerine, Ahmet Türk’ün gerekli açıklamaları yaptığını söyledi.

Ayna, yarın kapsamlı bir açıklama yapacaklarını belirterek, ”Bütün açıkladığımız kararların hepsi geçerlidir” ifadesini kullandı.

Bir soru üzerine, ”Ufuk Uras’ın yeni partiye katılarak, Meclis’te yeni bir grup kurma yaklaşımımız, planımız yok” diyen Ayna, ”sine-i millete dönme” konusundaki anlayışlarının devam edeceğini ifade etti. Ayna, Diyarbakır’a gitmekten vazgeçtiğini de belirtti.

URAS’IN DESTEK MESAJI

DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk ve Diyarbakır milletvekili Aysel Tuğluk’un siyaset yapmasının yasaklanması ve milletvekilliklerinin düşürülmesi kararının ardından DTP’nin Meclis’teki sandalye sayısı 19’a düştü. Bugün açıklanacak yol haritasında mecliste yeni bir oluşum adı altında grup oluşturmaya karar verilirse Ufuk Uras destek vereceğini açıklamıştı.

İstanbul Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras, DTP’lilere destek için hazır olduğunu söyledi. Uras, yakın çevresiyle yaptığı toplantının ardından geç saatlerde DTP’lileri arayarak, “Size destek olmaya hazırım. Üzerime düşen görev neyse söyleyin. Grup kuracaksanız yanınızdayım” dedi.

İLGİLİ HABER:
DTP kapatıldı

1226600cookie-checkAyna: Ufuk Uras planı yok

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.