Aynasızların otosunu parçalayan Pitbull çıktı

Amerikan halkının Pitbull köpek hevesi başına iş açmaya devam ediyor. Bu kez, Tennessee Eyaleti’ndeki eski bir kızılderili yerleşim yeri olan Chattanooga kentinde bir Pitbull köpeği durduk yerde polis aracına saldırdı ve Amerikan argosunda kullanıldığı gibi vurgulanırsa, “aynasızların” aracındaki ön lastikleri parçalayıp kaportayı da kemirdi.

Olaydan sonra, özel giysilerini kuşanarak saldırgana müdahale eden ve Winston adındaki köpeği tutuklayan polis, bu azgın köpeği yargıç karşısına çıkardı. Chattanooga mahkemesinde görülen davası bir celsede sonuçlanan köpeğin “itaatkâr cinsinden köpek olması için eğitilmesine ve boynuna tehlikelidir biçiminde bir tasma takılmasına” karar verildi. Köpek daha sonra sahibine iade edildi.

Pitbull’un sahibi olan Nancy Emerling ise, olan bitenlere inanamadığını, köpeğinin bir melek kadar iyi ve sâkin olduğunu söyleyip suçlamalara karşı çıktı. Nancy’nin elinden kaçarak polise saldıran Pitbull ile ilgili haberi veren “The Chattanooga Times Free Press” gazetesine göre köpek ne zaman polisleri görse öfke krizleri geçirmekteydi.

ABD’de Pitbull besleyip barındırmak ciddi bir sorun olmaya devam ediyor. Pitbull “kazaları” nedeniyle ölen, ağır biçimde yaralanan insanların yanı sıra, bu azgın köpekler olmadık nedenlerle sahiplerine de saldırıyor.
Öte yandan,Pitbull’lar ile ilgili yakında bir yasa tasarısının hazırlanacağı ve bu köpeklerin üretilmesine son verileceği gelen haberler arasında yer aldı.

Bununla beraber, kimi tutucu derecede hayvan hakları savunucularının, Pitbull’ların da yaşam hakkı olduğunu ileri sürerek yasaklanmalarına karşı çıkışları devam ediyor.

1501970cookie-checkAynasızların otosunu parçalayan Pitbull çıktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.