Ayrık dişli kadın zenginliğe işaretmiş!

İnternet üzerinden kendisine eş arayan erkeklerin büyük kısmı, “Aradığınız hanımın dişleri nasıl olsun isterdiniz?” sorusuna, “Vallahi, ayrık diş olsun da nasıl olursa olsun” diye yanıt veriyor.

ABD’ye Afrika’dan gelen bir kültürel etki olarak ayrık dişli kadınların erkeğe güzellik, bereket ve mutluluk getireceği inancı yayılmaya başladı. Bu nedenle ayrık diş avcısı erkekler bugünlerde iyice türedi. Afrika ülkelerinden olup ABD basınında yazıları da çıkan Ganalı gazeteci Bayan Bernice Akyekvana’ya göre siyah kıtanın birçok ülke ve toplumunda ayrık diş, sosyal itibar yerine geçiyor. O nedenle Afrikalı kadınlarda sıkça görülen diş aralığı, başka ırklarda bu ölçüde rastgelinmediğinden siyahî kadınlar kıymete bindi.

Ancak, sayısal verilere göre, doğuştan ön dişlerinde ayrık olan kadın sayısı beyazlar arasında genel toplamda binde 5’e denk düşüyor. Nadir durumda olan ön dişlerin ayrık olması yüzünden şimdi erkekler bir kadınla karşılaşınca, başka yerlerine bakmazdan evvel dişlerine bakar oldu.
Birçok kültürde ve toplumda, ayrık dişli olmanın bir zenginlik belirtisi ve kısmet sayıldığı öteden beri bilinen ve kabul gören gerçeklikti. Fakat son zamanlarda ABD’de ön-üst dişleri ayrık olan kadınlara karşı özel bir ilginin başladığı görüldü. Böyle bir moda başlayınca, son zamanlarda dişçilere gidip ön dişlerini açtıranlara da rastgelindi. Bu takıntılı modanın özellikle Afrika asıllı Amerikan kadınları tarafından yayıldığı, Asyalı’ların ABD’de kültürel etkinliğinin artmasıyla bunun destek gördüğü ifade edildi.

1512930cookie-checkAyrık dişli kadın zenginliğe işaretmiş!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.