Ayrılık

Ne zaman dedim hayretle bir hafta oldu sedi.”Maske takıp mutluluk pozları veriyorum,ama yollarda ağlıyorum,eve giriyorum,haykırarak ağlıyorum”.Şaşırdım ve üzüldüm.Hemen ayrılığın kahramanını aradım.”dedim ne oldu”Bitti dedi.Dedim”Çok üzülüyor”Dedi”dönüş yok.Pek neden dedim.”Yoruldum”dedi.

Engellemiş her yerden, korkmuş,kaçmış.Rahatsız edilmek istemiyor belli.erkekler sıkıya gelemez,dayanıksızdırlar.

Kadınsa kitap yazmış sadece ona duygularını yazmış.”yakında çıkıyor.”Meğer hiç sevmemiş “dedi kadın.”Halbuki bir dediğimi iki etmedi.Evi taşıdık,evimizi.Sırtında taşıdı eşyaları.O benim prensim kralım herşeyim.Çok acıyor içim Müge. Beni terketti gitti.”dedi.Duyur sesini dedim sen yaparsın.

Duymuyormuş,ilgilenmiyormuş.Cevap vermiyormuş telefonlarına bu genç adam.

Bir anda hiç bir şey söylemeden gidişin ve bitirişin tek anlamı var.Plan.Içten pazarlık,susmak,içine atmak.

Yine eski bir arkadaşım anlatmıştı,,bir kaç yıllık erkek arkadaşı bir sabah ekmek almaya gidiyorum diye çıkmış bir daha ne arayıp sormuş ve ne bir iz bırakmış.Komaya girmiş kadın,sormuş tanıdıklara istemiyormuş adam hakkında bilgi verilmesini.Ne oldu dediğim de sorun yoktu” demişti arkadaşım.

Bu durum da demek ki bazı erkekler konuşmuyor.İcine atıyor fırsatini bulunca kaçıyor.Kadın yok mu sanki var elbet,bazı böyle sessiz derinden kadınlar da var.Ancak arkalarında sıkı “Ah!”bırakıyorlar.ilişki ciddi bir durum.Fakat insan bir diğer insanın gideceğini nasıl anlamaz.Anlamayacak kadar uçuyor olabilir mi.Yoksa ele geçirdiklerini mi düşünüyorlar sevdiklerini “nasıl olsa gitmez”mi diyorlar.Çekilmez olduklarını farketmiyorlar mı.

Bakın kadın ya da erkek farketmez,birlikte olduğunuz kişi hoşnutsuzluk sinyalleri verirse ciddiye alın diyor uzmanlar,hafife almayın diyorlar.Değer vermiyormuşuz onu hafife alarak,öyle diyorlar.Genelde,baskın karakterler terkediliyor,yorucudurlar,emir verirler,narsist gibi bir yanları vardır.Poh pohlanmak isterler.Bu iki kadın evlilik ve kariyer yapmış kadınlar. Ağlamaz sanırsınız ama ağlıyorlar ve ağladılar.Yaralayıp gitti adamlar.Yaralayıp gitti kadınlar.Vedalaşmadan,çözümsüz gittiler.hakkını helal etmeden,keşke münakaşa etseydiler,isteklerini daha çok söyleseydiler.Tamam iki gün ceza verip,üçüncü gün gelseydiler.Bir daha olursa gitseydiler.

Evlilik önemli,evlilik bu ani gidişlere engel oluyor.Hiç bağ olmazsa daha kolay uçuluyor yuvadan.Iki insan sonsuza kadar.Evlenmeli ve sıkı sarılmalı.Peki evlenmek istenmiyorsa.Onu önümüzdeki günlerde yazacağım.Mutlu olun.

768820cookie-checkAyrılık

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.