Ayvalık’ı ihmal yaktı!

‘İLGİLİLER UYARILARIMIZA GÜLDÜLER’

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı Koruma Platformu’nca yapılan yazılı açıklamada, önceki gece saat 22: 30 sıralarında şiddetli poyrazla birlikte Cunda Adası’ndaki milli parkta başlayan yangınla ilgili kuşkular dile getirildi. Gecenin bu saatinde kimsenin piknik yapmayacağı savunulan açıklamada, yangının kötü amaçlarla çıkartılmış olabileceği öne sürüldü. Parkın korunması için yıllardır çaba harcandığı vurgulanan açıklamada, “ilgililer söylediklerimizi duymamak için ne gerekiyorsa yaptılar. Söylediklerimizi küçümseyerek istediğimiz önlemlere gülümseyerek baktılar. Bu gün Platformumuzun söylediklerinin önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır. Ne yazık ki şimdi biz onlara içimiz kan ağlayarak gülüyoruz” görüşüne yer verildi.

‘PARK, KADERİNE TERK EDİLDİ’

Milli parkın korunması için alan kılavuzluğunun devreye sokulması ve giriş çıkışlara kontrol kulübeleri konulması yönündeki önerilerin dikkate alınmadığı anımsatılan platform açıklamasında, “parkın başıboş olduğunu, parka giren çıkanın beli olmadığını ve parkta hayvancılığın yasak olmasına rağmen engellenmediğini söyledik, söylediğimizle kaldık. Deniz itfaiyesi ve yangın söndürme aracı alınması gerektiğini söyledik, herkes bize anlamsızca baktı. Parkta ziyaretçilerin keyfi biçimde dolaştıklarını, mangal yakmalarının engellenmesini, parkta kontrol için resmi görevlilerin olması gerektiğini söylediğimizde hep bürokratik bahanelere sığınıldı ve hiçbir girişimde bulunulmadı. Ne yazık ki söylediklerimizin önemi şimdi bir bir ortaya çıkmaya başladı. Kısacası park kaderine terk edilmiş, sonucu da bu olmuştur” denildi.

‘ÖNLEM ALINSA YANGIN ÇIKMAYACAKTI’

Tabiat parkları içinde yalnızca günübirlik kullanım alanları ve yürüyüş güzergâhlarının halka açık olduğunun altı çizilen açıklamada, denetimsizlik sonucu parkın tamamının yasa dışı yollarla kullanıldığı ve isteyenin dilediğini yaptığı öne sürüldü. Koruma önlemlerinin alınması ve yeterli denetim yapılması durumunda yangın felaketinin yaşanmayacağına dikkat çekilen açıklamada, “biz haklı çıkmaktan bıktık. Siz ey yetkililer yeni yangın ve talanlar istemiyorsanız bir şeyler yapın artık. Seyirci kalanlar elbet bunun sorumluluğunu da üstlenmiş olacaklardır. Parkımıza uzanan eller kırılsın!” ifadelerine yer verildi.

1540700cookie-checkAyvalık’ı ihmal yaktı!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.