AZERBAYCAN KISA KISA…

Türkiye’nin Belediye Başkanları Azerbaycan’a gelecek

2005 yılı’nın Nisan ayında Ceyhan, Payas, İskenderun ve Dörtyol belediye başkanları Azerbaycan’ı ziyaret edecekler.

Ziyaretin amacı Ceyhan’ı Sumgayıt’la, Payası Ağdaş’la, İskenderun’u Lenkeran’la, Dörtyol’u ise Salyan şehirleriyle kardeş şehir yapmak olarak açıklandı.

Rays Karabağ sorunu da tartıştı

Kandolisa Rays ve Sergey Lavrov Karabağ sorununu tartıştı… Ankara’ya giden Kandolisa Rays Türkiye Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve Ankara’da resmi ziyarette bulunan Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la temaslarda bulundu.

Yaklaşık üç saat süren görüşmede Rusya’nın demokratikleşme süreci, Ukrayna ve Gürcüstan’daki siyasi durum, Ermenistan-Azerbaycan, Dağlık Karabağ sorunu, uluslarası terörle mücadele, İran’ın atom programı, ABD-Rusya arasındaki enerji projeleri ve diğer bölgesel ve uluslararası konulara değinildi.

Nahçivan Havalimanı kapalı…

Dün Bakü’den Nahçivana yapılan uçak seferleri tekrar durduruldu. Bu konuya ilişkin Azerbaycan Hava Yolları şirketi “Azal” duyuruda bulundu.

Uçak seferlerinin yapılmamasına gerekçe olarak, Nahçivan’ın kötü hava koşulları, aralıskız yağan kar ve tipi gösterildi.

Nahçivan ve Bakü’yü bağlayan tek yolun hava yolu olduğu dikkate alınırsa, havalimanının uzun süre kapalı kalması durumunda, yüzlerce insanın mağdur olacağını tahmin etmek zor değildir.

1098540cookie-checkAZERBAYCAN KISA KISA…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.