Azerbaycan ve Ermenistan arasında çatışmalar 4. gününde sürüyor

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan’ın Terter şehrini bombaladığını açıkladı.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında 4 gün önce başlayan çatışmalar devam ederken her iki taraftan çok sayıda sivil ve asker yaşamını yitirdi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan silahlı kuvvetlerinin yerel saatle 8.00’den itibaren Terter şehrini bombaladığını kentte hasar meydana geldiğini ve yaralıların olduğunu açıkladı. Bakanlık daha sonra Goranboy bölgesindeki Aşağı Agjakend köyünün Ermenistan tarafından bombalandığı yönünde açıklama yaptı.

AZERBAYCAN: DAĞLIK KARABAĞ’DA 2 ERMENİ TABURUNUN MEVZİLERİ YOK EDİLDİ
Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan Sputnik’e yapılan açıklamada, “Azerbaycan ordusunun topçu vuruşları sonucu, Ermenistan ordusunun Terter ilçesinin Hasankaya yerleşimi yakınlarında yerleşen 5. motorize alayının 1. taburu ve Talış köyü yönünde yerleşen 6. motorize alayının 1. taburunun mevzileri imha edildi. Büyük kayıplar veren düşman, ölü ve yaralıların taşımasını organize etmede büyük zorluk çekiyor” ifadelerine yer verildi.

ERMENİSTAN: KARABAĞ’DA AZERBAYCAN’A AİT ZIRHLI TEÇHİZAT İMHA EDİLDİ
Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Artsrun Ovanisyan, Dağlık Karabağ’da Azerbaycan ordusuna ait 137 zırhlı aracın imha edildiğini belirtti.

Ovanisyan, bugünkü basın toplantısında, “Toplamda farklı tanksavar silahlardan ve topçu araçlardan düşmana ait 137 tank ve zırhlı araç imha edildi; 72 insansız hava aracı, 7 helikopter ve 1 uçak düşürüldü” dedi.

GÖRÜŞMELER YAPILIYOR
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Sputnik’e açıklamasında, Azerbaycan ve Ermenistan büyükelçileriyle planlı görüşmelerin devam ettiğini, görüşmenin ardından medya için bir açıklama yapılacağını belirtti. Zaharova, “Planlı görüşmeler yapılıyor, bittikten sonra medya için ilgili açıklama yapılacak” ifadesini kullandı.

Azerbaycan’ın Moskova Büyükelçisi Polad Bülbüloğlu, Rusya Dışişleri Bakanlığı’nda Dışişleri Bakanı Andrey Rudenko ve Dışişleri Bakanı Aleksandr Gorov ile görüştüğünü belirterek, “Onların bugün Ermeni mevkidaşımla görüştüğünü biliyorum. Bir kez daha diasporamızla, burada yaşayan Azerbaycan vatandaşları ile görüşmemiz için beni davet ettiler. Dağlık Karabağ’daki gerilimin tırmanmasıyla ilgili Rusya topraklarında daha önce Temmuz ayında Moskova’da yaşananlara benzer şiddet olayların tekrarlanmaması yönünde idari organlarının talebi iletildi” dedi.

Bülbüloğlu, “Rusya tarafının, toprakların düzenin olması, etnik çatışmaların olmaması yönündeki doğal isteği. Bu uyarıya anlayışla yaklaşıyoruz, bu doğru. Elbette biz, Rusya topraklarında böyle çatışmaların olmaması için her şey yapacağız” dedi.

SAHTE HABER SUÇLAMALARI
Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan’ı eski kayıtları yeni çatışmaların görüntüleri olarak sunmakla suçlarken Erivan Bakü’yü Dağlık Karabağ’daki durumla ilgili ‘fake’ haberler yapmakla suçladı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Vagif Dargahlı, Sputnik’e açıklamasında, “Azerbaycan ordusunun bir dizi barılı askeri eylemleri ardından Ermenistan’ın askeri propaganda makinesi enformasyon alanında geniş çaplı provokasyon başlattı. Örneğin Ermeni tarafı, eski çatışmaların video kayıtlarını yeni gibi sunuyor. Amaç, başarısızlıklarını halka başarı olarak göstermek” ifadesini kullandı.

Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Artsrun Ovannisyan da Facebook hesabından yaptığı açıklamada, “Düşman cephede olsun enformasyon alanında olsun son çabalarını harcıyor, nefesi tükendi ve bu yüzden mümkün olan her şeyi savaşa atıyor, hatta fake haberleri ve yalanları” diye yazdı.

2456160cookie-checkAzerbaycan ve Ermenistan arasında çatışmalar 4. gününde sürüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.