‘Azeri gazeteci planlı öldürüldü’

RSF, 6 ve 9 Nisan arasında Bakü’de yaptığı araştırma raporunda, Gürcistan asıllı ve Azeri vatandaşı, 29 yaşındaki Turgai Bayramov, 22 Nisan’da, gazeteciyi öldürmekle suçlandığı, 4 Mayıs’ta ise, güvenlik kuvvetleri, “bir numaralı sanık” olarak Azeri asılı Gürcistanlı Tahir Khoubanov’un arandığını bildiren bir açıklama yaptıkları belirtildi.

Raporda “Azerbaycanlı yetkililerin sürdürdüğü, FBİ ve Türk polisinin de destek verdiği soruşturma şu ana kadar prosedür yönünde düzgün yürüyor. Devlet Başkanı Ramil Usubov, cinayetin bir an önce aydınlatılması istedi. Yetkililerin sadece infazcıları değil azmettiricileri de cezalandırmalarını bekliyoruz” denildi.

Başbakan İlham Aliyev, Devlet Başkanı Usubov, İçişleri Bakanı Ramiz Rızayev, Cumhuriyet Başsavcı Yardımcısı, gazetecinin eşi, meslektaşları ve avukatı ile görüşen RSF, muhalif ve bağımsız başlıca gazetelerin yazı işleri müdürleri, Norveç ve Fransa Büyükelçileri ile Avrupa Konseyi temsilcisiyle de bir araya geldi.

RSF görüştüğü yetkililerde, gazetecinin mesleki faaliyetleri nedeniyle öldürülmesi ve cinayetin dışarıdan azmettirilmesi görüşünün ağır bastığını aktardı.

FOTOĞRAF: Hüseyinov’un küçük oğlu babasının fotoğrafını öperken.

1106630cookie-check‘Azeri gazeteci planlı öldürüldü’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.