Azeri gazeteciler yürüdü

Azerbaycan’da 2 Mart günü evinin önünde öldürülen muhalif Monitör dergisinin genel yayın yönetmeni Elmar Hüseynov için aralarında gazetecilerin de bulunduğu bin gösterici başkent Bakü’de gösteri yaptı.


Arkadaşlarının katillerinin bulunmasını isteyen topluluk “Teröre Hayır” sloganı atıp Hüseyinov’un mezarına kadar yürüdü. Bakü’de en küçük gösterilere bile müdahale eden polis, izinsiz yapılan mitinge müdalale etmese de bildiri dağıtan yedi kişiyi tutukladı.


Sınır Tanımayan Gazeteciler ise, Azerbaycan’da basın özgürlüğünün giderek boğulduğu, gazetecilere karşı baskının arttığını belirtti.


ŞÜPHELİLER GÖZALTINDA


Merkezi New York’ta bulunan Gazetecileri Koruma Komitesi de (Committee to Protect Journalist – CPJ)  Bakü’de Hüseynov’u öldürmekten 6 şüphelinin gözaltında olduğunu yazdı.


CPJ, Milli Güvenlik Bakanlığı’nın şüphelilerin kimliği konusunda herhangi bir açıklama yapmaktan kaçınmasına rağmen yerel basında Gürcistan vatandaşı olduğunun belirtildiğini aktardı.


Başsavcılığın “önceden tasarlanmış cinayet” olarak terörizm davasına soktuğu dosyada cinayetin ülkeyi karıştırmak için özellikle planlandığı belirtiliyor. CPJ, cinayet sonrasında Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in “Azerbaycan devletine karşı provakasyon” açıklamasına da yer verdi. 


 

678370cookie-checkAzeri gazeteciler yürüdü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.