Aznavour biletleri Ermeniler arasında karaborsa

Ünlü şarkıcı Charles Aznavour’un ABD kentlerinde sürüp Kanada’da sonlanacak Kuzey Amerika seri konserlerinin, sanatçının jübilesi olduğu menajerleri tarafından duyuruldu. Sanatçı bundan sonra müzik yaşamını devam ettirmeyeceğini açıkladı.

82 yaşındaki Ermeni asıllı sanatçının konserlerine aylar öncesinden bilet satışı düzenlendiği, tüm yerlerin “kapalı gişe” sattığı öğrenildi. Amerikan Ermenileri, ulusal kahraman olarak gördükleri Aznavour’u 9 Eylül Cumartesi akşamından başlayarak iki hafta boyunca kent kent izleyecekler. Bu gösteriler sırasında, “Türk ve Türkiye düşmanlığını” yansıtmak isteyen bazı aşırı gurupların konserlere sızacağı kaygısı ise henüz giderilemedi.

Kocaeli, Sakarya havalisinden eski bir Ermeni ailesinin çocuğu olarak Türkiye’de doğmuş olan sanatçı, daha sonra Fransız vatandaşı olmuştu. Asıl soyadı “Aznavuryan” olan sanatçı Liza Minelli, Edith Paf, Frank Sinatra, Elvis Presley, Ray Charles gibi dünyaca ünlü şarkıcılarla birlikte sahneye çıkmasının yanı sıra, 700’den fazla albüm doldurmuş, 60 kadar filmde rol almıştı. Aznavour’un en ünlü şarkısı, “La Boheme” geçen yüzyılın unutulmaz ilk 10 şarkısı arasında yer aldı.

Anadolu kökenli sanatçı, Ermeni tehciri olaylarından kaynaklanan bir Türk düşmanlığına sahip olmasına karşın, ülkemizde yine de sevilerek dinleniyor.

 

1136220cookie-checkAznavour biletleri Ermeniler arasında karaborsa

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.