Azınlıklara saldırılarda artış

Observer gazetesi, birinci sayfasında azınlıklara yönelik saldırılarda artış yaşandığını ortaya koyan bir araştırmaya yer verdi.


Gazetenin yaptırdığı araştırmada, Habere göre, Galler’in kuzey bölümünde emniyet birimlerinin kayıtlarına göre, 2000 yılında gerçekleştirilen ırkçı saldırı sayısı 80 olarak belirlenirken, bu sayı dört yılda yaklaşık dört kat artarak 2004 yılında 337 oldu.


Ülkenin taşra kesimlerinde ırkçı saldırılarda yaşanan artışlara karşın Londra’da ırkçı saldırılarda azalma yaşandığı da araştırmanın saptamaları arasında. Londra’da 2000 yılında meydana gelen 23 bin saldırı sayısı 2004 yılında 15 bine düştüğü saptandı.


Haberde görüşlerine yer verilen Kings College’tan profesör Ben Bowling, ”siyasetçilerin kullandığı dışlayıcı söylem sokaklarda hızla yankı buluyor” görüşünü dile getiriyor.


Observer gazetesi başyazılarından birini de bu konuya ayırdı.


”Irkçılığı kökünden sökün” başlıklı yazıda, ırkçı saldırıların önlenmesi konusunda polisi suçlamanın sorununu çözmeyeceğinin altı çizildi.


”Yanlış bilgilerin yayılmasının önlenmesi için kültürel farklılık, sığınmacılar ve göçmenlik konularını açık bir şekilde tartışmamız gerekir” denilen başyazıda, seçim kampanyasının yoğunlaştığı bu dönemde siyasetçilere de uyarıda bulunuldu.


Yazıda, oy kazanma arayışında olan politikacıların ağızlarını açmadan önce sözlerinin yaratacağı etkiyi iyice düşünmelerin önerisinde bulunulurken; ”Irkçı saldırılara ilişkin istatistikler, milletvekillerinin kısa dönemli kazanımlar için cehaleti sömürme girişimleri olmadan da yeterince karamsarlık yaratıcı” görüşüne yer verildi.

779480cookie-checkAzınlıklara saldırılarda artış

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.