B. Rusya’nın Castro’su seçime hazırlanıyor

İngiltere’nin sağdaki ciddi ulusal gazetelerinden The Times, “Minsk’teki karışıklık” başlığıyla Beyaz Rusya’da cumhurbaşkanlığı seçimlerini başyazısına taşıdı.

Gazete, “Avrupa’nın son diktatörü” olarak nitelendirdiği Cumhurbaşkanı Alexander Lukoşenko’ya karşı harekete geçme zamanının geldiğini öne sürdü.

Geçen hafta Lukoşenko’nun seçimlerdeki en büyük rakibi Alexander Kozulin’in seçim merkezi dışında gözaltına alındığını, sekiz saat alıkonduğunu ve polisçe kötü şekilde dövüldüğünü belirten gazete İngiltere’nin, seçim sonrası usulsüzlük yapılmasını kınayanlara öncülük etmesi gerektiği yorumunda bulundu.

AVRUPA VE ABD KAYGILANIYOR

İngiltere’nin solda yeralan ulusal gazetesi The Guardian yazarı Jonathan Steele ise Avrupa ve ABD’nın sandık başına gidilmeden seçimin galibini belirlemeye çalıştıklarını aktardı.

“Bunun nedeni, Beyaz Rusya’nın, devletin hala ekonomiye büyük oranda hakim olduğu ve bunun olumlu sonuçlarını aldığı tek eski Sovyet Cumhuriyeti olmasıdır” diyen yazar, bir Minskli’nin kendisine Lukoşenko’yu, “Slavların Castro’su” olarak nitelendirdiğini belirtti. Steele, Minskli’nin yorumunu şöyle aktarıyor:

“Reel ücretlerde yıllardır artış sağlayan, son 12 ayda yüzde 24’lük bir artışa imza atan Avrupalı bir liderin seçim sonucu koltuğunu kaybedeceğine inanıyor musunuz? Ya bu lider ayrıca Katma Değer Vergisi’ni azaltmış, enflasyonu indirmiş, son yedi yılda yoksulların sayısını yarıya düşürmüş, ülkenin her bölgesinde en adil gelir dağılımıyla sosyal gerginlikleri önlemişse…Elbette bu lider seçim kaybetmez diyeceksiniz.”

FOTOĞRAF (Küçük): Cumhurbaşkanı Alexander Lukoşenko

1124750cookie-checkB. Rusya’nın Castro’su seçime hazırlanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.