Bağış bağışlamayınca 2 yıl isteniyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Yargıtay’ın, yumurtalı protestonun demokratik bir hak olduğu yönündeki kararlarına rağmen Ankara bir öğrenciye dava açtı. Ankara Üniversitesi (A.Ü.) Cebeci Kampusu’nda yumurtalı protesto edilen Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın “siyah renkli ceketimin sol kısmı kirlendi” şeklindeki ifadesi “hakaret” olarak değerlendirildi.

Savcılık, Bağış’a yumurta atan Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler öğrencisi Nihal Çarıkçı (21) hakkında 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.
Türkiye’yi AB nezdinde temsil eden Bağış’ın, Çarıkçı ile uzlaşmak istemediği de ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Fuat Hazer, 18 Ekim’de arabasına binmek üzereyken yumurtalı protestoyla karşılaşan Bağış’ın şikâyeti üzerine yürüttüğü soruşturmayı tamamlayarak, dava açtı. İddianamede, Çarıkçı’nın, Bağış’ı hedef alacak şekilde yumurta fırlattığı kaydedildi.

Yumurtanın Bağış’ın giysisine isabet edip kirlettiği belirtilen iddianamede, “Eylemin Bağış’ı toplum nazarında küçük düşürmek amaçlı, onur, şeref ve saygınlığını incitecek ölçüde olduğu, bu nedenle eylemin normal protesto gösterisi sınırlarını aştığı ve fiillerinin suç boyutlarına ulaştığı, dolayısıyla sadece protesto hakkını kullandığına yönelik şüpheli savunmasının yeterli görülmediği” kaydedildi. İddianamede, Çarıkçı’nın “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Davanın ilk duruşması Ankara 6. Sulh Ceza Mahkemesi’nde 10 Şubat 2011’de saat 10.30’da görülecek.

(TÜRKER KARAPINAR/Milliyet)

1270910cookie-checkBağış bağışlamayınca 2 yıl isteniyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.