Başak Temel’den sanatına dair.

Başak Temel, ilk kişisel sergisini ” Ellysion – Yeraltı Cenneti ” ni, 15 Kasım – 30 Kasım 2008 tarihleri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile Ankara Devlet Resim Heykel Müzesi Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunmuş.

Sergi, gerçeği ile eş zamanlı olarak, insanlara web ortamında ikinci bir yaşamı 3 boyutlu olarak sunan Secondlife’ta sanatseverlerle buluşan Türkiye’deki ilk sergi imiş.

İkincisi bu yaz 18 Temmuz-18 Ağustos tarihleri arasında Antalya Rixos Premium Oteli galerisinde açılan sergi olmuş.

Başak Temel’in bir sonraki durağı Kazakistan’ın başkenti Astana …

“Ver elini Astana” demeden önce Başak Temel’i tanıyalım derim.

Kendisi ve sanata ait düşüncelerini istedim.

“Kendi kendinle konuş, ya da kendin sor kendin yanıt ver” dedim onu tanıdığım gün.

Galiba hoşuna gitmiş

Biraz tembel sayılır ama olsun .

Sanattaki başarısını öykü, roman veya denemelerde de gösterebilir bence.

Çünkü kalemi oldukça güçlü geldi bana.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji bölümü mezunu olan Başak Temel’in resimle olan ilişkisi ilkokul çağlarındayken başlamış, sanat eğitimcisi annesinden aldığı temel resim eğitimi ile çalışmalarını geliştirerek devam etmiş.

Daha sonrasını ondan dinleyelim.

İşte kendi kaleminden Başak Temel:

“Plan yok, düşünce yok, sadece his var… mesaj yok, kaygı yok… Renkler bana söylüyor beraber mutlu oldukları an. İşte ondan sonra bitmiştir tuvalle işim. Rahat bırakıyorum onları…
Bir masal, bir hatıra belki onlarla paylaştığım. Onların benim kulağıma fısıldadıkları, benim onlara anlattığım… Büyülü, başka bir dünya bu. Özel, sadece benimle ilgili.

Sıkça soruyorlar resim yaparken ne düşündüğümü. Yanıtım “hiç birşey”oluyor. Bu öyle bir süreç ki, gerçek hayat duruyor benim için. Bambaşka bir dünyadayım. Damarlarınızda kan yerine çok yoğun bir enerjinin aktığını, her yerin flulaştığını düşünün… “Sizlere anlatmak istediğim bir şey yok” diyorum. Resim sadece yaşadığım bu sürecin, bu güzel rüyanın, görünür hale gelmiş bir anısındır benim için.

Duyarlılıklarımı, yaşama sevincimi, mutluluğumu, öfkemi, hayallerimi tümüyle tuval üzerine renk-biçim-doku gibi görsel öğeler olarak aktarıyorum. Karışık teknikle çalışmaktan büyük keyif alıyorum. Akrilik boya, sprey boya, toz yaldızı ağırlıklı olarak kullandığım işlerimin kolajlarında da ayna, rölyefler için ise silikon ve sicim kullanıyorum. Zıtlıklar benim için güzel. Farklılıkların oluşturduğu özgün estetik bence etkileyici. Malzeme seçimimde de bu düşüncem beni yönlendiriyor. Mat, dokulu bir zeminin arasından gözünüzü alan pırıltılar… şaşırtıcı ve farklı olmaktır benim için görsel etkileme”

Kısacası, “Özgün bir harmoni benim içimdeki ve tuvalime yansıyanlar” diyor son söz olarak Başak Temel.

Bu kadar öz. Bu kadar yalın bir sanatcı Başak.

Gelecekte adını çok duyuracak sanırım.

Hem de çok…

Sanatcı hakkında kısa bilgi:

Uzun yıllar, proje ve iş geliştirme alanında çalışmış.

Halen IKON Danışmanlığın sahibi. http://www.ikon-ltd.com

Faaliyet alanı; danışmanlık ve web projeleri

Resimlerine http://www.basaktemel.com dan ulaşılabilir.

1626900cookie-checkBaşak Temel’den sanatına dair.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.