Babacan: AB ile gelinen noktayı hakettik

Babacan, ”(Falanca lider böyle dedi, filanca lider şöyle diyor, bizi şu lider de istemiyormuş) deyip de moralimizi bozup, bu hakkı elimizden kimsenin de almasına izin veremeyiz, vermemeliyiz.” dedi.


Babacan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’i ziyaretinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Bir gazetecinin, AB ile sorusu üzerine Babacan, AB sürecinin çok boyutlu bir süreç, muhatapların çok fazla sayıda ve birbirinden farklı olduğunu göz önünde bulundurmak gerektiğini söyledi.


AB’nin son 3-4 yıl içinde 15 üye ülkeden 27 üye ülkeye ulaştığını ifade eden Babacan, şöyle dedi:


”Tüm bu yeni üyelerin AB’ye entegrasyonuyla ilgili yoğun bir çaba var, sıkıntılar var. Öte yandan da AB’nin eski üyelerinin kendi içlerinde sıkıntıları var. Bazı ülkelerde büyüme hemen hemen durmuş durumda. Sosyal entegrasyon sorunları var. Toplumlarında o birlik beraberliği kaybediliyorlar. Bütün bu sıkıntılar ile uğraşan, özellikle eski üye ülkelerde siyasetçiler, ister istemez kendi iç sorunlarına, iç problemlerine odaklanmak zorunda kalabiliyorlar.”


AB ile ilgili konulara bakarken ”siyah-beyaz”, ”ak-kara” gibi bakmayacaklarını ifade eden Babacan, şöyle devam etti:


”Üye ülkelerin birbirinden çok farklı durumu var. Üye ülkelerin kendi içerisinde siyasi partilerin çok farklı tutumları, yaklaşımları var. Bunların hepsini yakından izleyeceğiz. Ve Türkiye’nin geçirmekte olduğu süreci, Türkiye’nin hangi başarıları yakaladığını sürekli olarak anlatacağız. AB’ye üye olacak Türkiye, bugünün Türkiye’si değil, geleceğin Türkiye’si.. Son 4-5 yıldır neler yaptığımıza bakacak olursanız, bundan sonraki 4-5 yılda neler yapılabileceğinin izlerini görmek çok zor değil. Türkiye değişecek.”


Babacan, önümüzdeki 5-7 yıllık süreçte neler yapacaklarını anlatırken, ”Kendi standartlarımızı hızla yükseltmenin derdinde olacağız. Kendi insanımızın refahını, mutluluğunu artırmak için AB sürecini, çerçevesini kullanacağız, bundan istifade edeceğiz” diye konuştu.


 

1040690cookie-checkBabacan: AB ile gelinen noktayı hakettik

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.