Babacan: DB ile anlaşma imzalandı

Babacan, DB Türkiye Temsilcisi Andrew Vorkink ile yapısal reform programıyla ilgili gelişmeler ve DB’ndan temin edilen program kredisi hakkında ortak basın toplantısı düzenledi.


Son dönemde yapılan reformlar alanında DB ile işbirliğinin diğer bir ayağını da Program Amaçlı Kamu Sektörü Kalkınma Politikası Kredisi’nin oluşturduğunu kaydeden Babacan, kredinin sağlanmasına ilişkin hazırlıkların tamamlandığını, yaklaşık 500 milyon dolar tutarındaki kredinin banka yönetim kurulunun 29 Haziran toplantısında görüşülerek onaylandığını hatırlattı.


Babacan, ”Krediye ilişkin DB ile yapılan anlaşma ise bugün imzalandı. Bu kredi ile ekonomimizin şoklara dayanıklı daha güçlü bir yapısal çerçeveye kavuşması yönünde önemli bir adım daha atılmıştır” dedi.


Babacan, Program Amaçlı Kamu Sektörü Kalkınma Politikası Programı kapsamında yeralan başlıca reform alanlarının Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Reformu, Bütçe ve Kamu Mali Yönetim Reformları ile Kamu Yönetimi Reformu olduğunu kaydetti.


Sosyal güvenlik sistemine ilişkin olarak geçmişte alınan yanlış ve popülist kararların sistemi tıkanma noktasına getirdiğini belirten Babacan, şöyle devam etti:


”Maalesef önceki dönemlerde son derece yanlış, popülist, kısa vadeli ve belki o anda göze hoş görünen ama ileride Türkiye’yi ciddi şekilde sıkıntıya sokacak adımlar atıldı. Bu dar görüşlü, kısa vadeli, çıkar hesapları ile atılan adımlar maalesef Türkiye’nin sosyal güvenlik açıklarını sadece 2005 yılında 18 milyar dolara ulaştırdı.


Oy kaygısı ile atılan kısa vadeli adımlar, gelecek nesillerin haklarını, sosyal güvenlik şemsiyesini tehlikeye atmaktadır, riske sokmaktadır. Bugünlerde ortaya çıkıp da yeniden bir baz arayanlara dönüp sormak lazım, zamanında sosyal güvenlikle ilgili hangi adımları attınız ve bugün Türkiye’ye bunun maliyeti nedir? Maalesef Türkiye bu genç nüfusundan kaynaklanan önemli bir fırsat penceresini kaçırmakla karşı karşıya kalmıştır.”


 

1031860cookie-checkBabacan: DB ile anlaşma imzalandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.