Babacan, Filistin'e yardım toplantısında

Babacan, BM'ye üye 192 ülkenin devlet ve hükümet başkanlarını bir araya getiren 63. dönem BM Genel Kurulu yüksek düzeyli toplantıları kapsamında bugün basına kapalı yapılan Filistin'e yardım toplantısına katıldı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Burak Özügergin'den alınan bilgiye göre, toplantıya BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, ABD Dışişleri Bakanı Condeleezza Rice, Ortadoğu Dörtlüsünün Temsilcisi Tony Blair ile İsrail ve Filistinli yetkililer katıldı.

Norveç'in girişimiyle bu yıl 3. kez düzenlenen toplantının Türkiye açısından önemli olduğu, Türkiye'nin 6-7 sene öncesine kadar yardım alan ülkeler arasında yer alırken son zamanlarda artık ''yardım yapan ülke'' durumunda olduğu, Türkiye'nin Filistin'e yaptığı katkılardan dolayı toplantıya davet edildiği belirtiliyor.

Edinilen bilgiye göre Dışişleri Bakanı Babacan toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Filistin'de yapılan reform çalışmalarını takdirle karşıladığını söyledi.
 
Babacan ayrıca Türkiye'nin bölgede sınırların ve güvenliğin müzakerelerle elde edilmesine verdiği önemi belirterek, siyasi çözümün ancak ekonomik ve sosyal alanlarda da ilerleme kaydedilmesi ile mümkün olacağını belirtti. 

1179060cookie-checkBabacan, Filistin'e yardım toplantısında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.