Babacan, Muttaki ve Zebari ile görüştü

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Burak Özügergin'den alınan bilgiye göre, Babacan'ın İran Dışişleri Bakanı Mutteki ile görüşmesinde daha çok Kafkaslar'daki durum ele alındı.


Mutteki'nin bölgenin çok gergin olduğunu ve bölgesel diyaloğun gerginlikleri azaltabileceğini düşündüklerini söylediği, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Babacan'ın Erivan'a yaptıkları son ziyaretle ilgili bilgi istediği belirtildi. Mutteki'nin ise İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın Türkiye ziyaretinden memnun kaldığını söylediği belirtildi.


TÜRKİYE'YE DAVET


Babacan'ın Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile görüşmesinde ise Iraklı Bakanı Türkiye ile Irak arasında kurulan Türkiye-Irak Stratejik İşbirliği Konseyi çerçevesinde ilk kez yapılacak dışişleri toplantısı için Türkiye'ye davet ettiği bildirildi. 


Görüşmede Babacan'ın THY'nın yakında Bağdat'a doğrudan sefer başlatacağını Zebari'ye söylediği, Zebari'nin de gülümseyerek ''O zaman ben de THY ile Türkiye'ye gelirim'' dediği öğrenildi. Zebari'nin son dönemde seçim yasası ve hidrokarbon yasası da olmak üzere ülkesinde oluşturulmakta olan hukuki altyapı hakkında Babacan'a bilgi verdiği kaydedildi.


Görüşmede, Babacan'ın Türkiye'nin Irak'ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü, refahını her zaman desteklediğini, Türkiye'nin Irak'ta ''büyük resme baktığını'' ve Irak'ın düzlüğe çıkmasını istediğini söylediği bildirildi.

1067050cookie-checkBabacan, Muttaki ve Zebari ile görüştü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.