Babacan, Uras'la UP'yi görüştü

Uras'ın TBMM'deki makamında yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından, Babacan ve Uras, gazetecilere açıklamalarda bulundu.


Babacan'a ''nazik ziyareti'' için teşekkür eden Uras, Türkiye solu olarak, AB müktesebatının içselleştirilmesini ve eleştirel bir değerlendirmeye tabi tutulmasını çok önemsediklerini söyledi. Uras, ''Çünkü aynı zamanda müzakere süreci, bir mücadele süreci'' dedi.


Taslağı değerlendirip, önerilerini Babacan'a sunacaklarını dile getiren Uras, "Zaten demokrasi ve özgürlüklerin geliştirilmesi konusunda fikir sahibi olanlar, fikirlerini özgürce ifade ediyorlar. Biz bu temel konuların, temel hak ve özgürlüklerin, pazarlık konusu olamayacağını düşünüyoruz. Soldan, eleştiri ve katkılarımızı Sayın Bakan'a sunacağız" diye konuştu.


Dışişleri Bakanı Babacan da Ulusal Program taslağını, liderlerle paylaştıklarını dile getirdi


Ulusal Programın üzerinde uzunca bir süredir çalıştıklarını ve teknik seviyede hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Babacan, ''Ulusal Programı, geniş bir mutabakat zeminine ulaştırmayı ve bir uzlaşı ortamında nihai şeklini verip neticelendirmeyi arzu ediyoruz'' diye konuştu.


Babacan, siyasi partilerden alacakları görüşlerin, kendileri için son derece değerli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: 


''Zaten bu reformların bir kısmı Meclise gelecek, yeniden tartışılacak konular. Bu planlarımızı, programlarımızı neticelendirmeden, son noktayı koymadan, bir taslak aşamasındayken, bir mutabakat arayışının sonucudur; bu ziyaretleri yapıyor olmamız."

1066300cookie-checkBabacan, Uras'la UP'yi görüştü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.