Babacan ve Ebul Geyt’ten ortak çağrı

Babacan, Ankara’ya günübirlik çalışma ziyaretinde bulunan Mısır Dışişleri Bakanı Ebul Geyt ile Dışişleri Bakanlığında bir araya geldi. 


Düzenlenen ortak basın toplantısında, Babacan, Türkiye’nin Mısır’ın çabalarını takdirle izlediğini ve her zaman desteklediğini belirtti. 


Babacan, “Gelişmeler bölge istikrarını son derece olumsuz etkileyecek ve şiddet sarmalını artıracak nitelikte. Bölge halkları infial içerisinde. Bu gergin hava mutlaka yumuşatılmalıdır. BM Güvenlik Konseyinin iki gün önce Gazze konusunda aldığı kararı destekliyoruz. İsrail’e Gazze’ye karşı giriştiği askeri harekatı derhal durdurma çağrısında bulunuyoruz. Diğer taraftan Hamas da İsrail’in askeri saldırılarına gerekçe teşkil edecek eylemlerde bulunmamalıdır, bu eylemlere son vermelidir” dedi.


Ebul Geyt, “Bölgedeki durum maalesef çok tehlikeli. Mısır olarak İsrail’in Gazze’deki operasyonlarını kınıyoruz ve bütün gücümüzle buna karşı çıkıyoruz” dedi. Ebul Geyt, Mısır’ın Gazze’deki Filistinlilerle ilgili özel bir sorumluluğu olduğunu bildirdi. 


Mısırlı Bakan, çatışmayı önlemek amacıyla İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni’yi davet ettiklerini ve kendisine Filistinlilere karşı askeri harekatta bulunulmaması yönünde mesaj ilettiklerini söyledi. 

1071780cookie-checkBabacan ve Ebul Geyt’ten ortak çağrı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.