Babacan’dan AB’ye ‘takvim’ sitemi

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) liderliğinde yürütülecek “AB Müktesebatına Uyum Sürecinde Etki Analizi Kapasitesini Güçlendirerek Çevre Başlığında Uygulama ve Farkındalık Yaratma Projesi”ne ilişkin seminerin açılışında konuşan Babacan, Türkiye-AB ilişkilerine değindi. 10 Ocak’ta, Türkiye’nin kendi yol haritasını hazırlamasının kararlaştırıldığını anlatan Babacan, çalışmaların sonuçlarının Mart sonu Nisan başı gibi açıklanacağını bildirdi. Babacan, şöyle devam etti:


“Biz şu tarihte şunları yapacağız, herkesin haberi olsun. Bu fasıllarla ilgili artık ne zaman açılır, ne zaman kapanır o ayrı bir süreç. Dediğim gibi siyasi, diplomatik, teknik çabaların gösterileceği ayrı bir süreç. Ama orada meydana gelebilecek tıkanıklıklar bizim iç reform sürecimizi asla durdurmamalı, engel olmamalı. Bundan sonraki süreçte tabi AB’nin Türkiye için ne zaman hazır hale geleceği çok daha ön plana çıkacak. Öyle görünüyor ki Türkiye, AB’den çok daha erken bir tarihte hazır olacak bu işler için. Ondan sonra verilecek olan kararlar, siyasi kararlar.”


Babacan, AB ülkelerinin daha önce de bir “Hazmetme kapasitesi” diye tutturduklarını hatırlatarak, “Baktılar olmuyor adını değiştirdiler. (entegrasyon kapasitesi) dediler” dedi.
 

1039390cookie-checkBabacan’dan AB’ye ‘takvim’ sitemi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.