Babacan’dan ‘çalışmıyor demesinler’ turu

Pazartesi akşamı Hollanda’ya gidecek olan Babacan, 5 Eylül Salı günü Hollanda’nın La Hey kentinde, bu ülkenin TÜSİAD’ı olarak da kabul edilen Hollanda Sanayici ve İşverenler Konfederasyonunun kahvaltısına katılacak.


Babacan, La Hey’deki sabah programı çerçevesinde, Hollanda eski Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Laurens Jan Brinkhorst ile bir araya gelecek.


Aynı gün öğleden önce, Hollanda Ekonomi Bakanı Joop Wijn ile görüşecek olan Babacan, öğle yemeğinde ise Dışişleri Bakanı Bernard Bot ile bir araya gelecek. Salı günkü Hollanda programı çerçevesinde, öğleden sonra Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Gerrit Zalm ile görüşecek olan Babacan, merkezi La Hey’de bulunan Uluslararası İlişkiler Enstitüsü Clingendael’deki bir konferansa katılarak burada konuşma yapacak.


BRÜKSEL PROGRAMI


Hollanda’daki temaslarını tamamlamasının ardından, 6 Eylül Çarşamba günü Brüksel’e geçecek olan Babacan aynı gün, Belçika Dışişleri Bakanlığı AB İşleri Devlet Sekreteri Didier Donfut ile görüşecek.


7 Eylül Perşembe günü, Yargı ve Temel Haklar Faslı Tanıtıcı Tarama Toplantısının Açılış Bölümüne katılacak olan Babacan, daha sonra Eğitim ve Kültür’den sorumlu komiser Jan Figel ile görüşecek.


Yargı ve Temel Haklar Faslı Tanıtıcı Tarama Toplantısına katılacak olan Babacan, toplantının ardından ise Belçika Dışişleri Bakanı Karel De Gucht ile bir araya gelecek.


REHN İLE GÖRÜŞME


Babacan, Brüksel’de, AB’nin genişlemeden sorumlu komiseri Olli Rehn ile öğle yemeğinde bir araya gelecek. Görüşmede, Türkiye- AB ilişkilerinde kaydedilen gelişmeler ile önümüzdeki dönem konularının ele alınması bekleniyor.


Babacan Brüksel temasları çerçevesinde, AB Komisyonu’nun, İç Pazar ve Hizmetlerden sorumlu komiseri Charlie McCreevy ile görüşecek ve bu görüşmenin ardından, Belçika Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Reynders ile bir araya gelecek.


Cuma günü, Genişleme Genel Müdürü Michael Leigh ile görüşecek olan Babacan, bu görüşmenin ardından aynı gün içinde Brüksel’deki temaslarını tamamlayarak Türkiye’ye dönecek.



 

1033140cookie-checkBabacan’dan ‘çalışmıyor demesinler’ turu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.