Babacan’dan Rehn’e ‘madeni Euro’ sitemi

BM 62. Genel Kurul Çalışmalarında ikili temaslarını sürdüren Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, AB’nin genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn ile Türkevi’nde görüştü. Babacan, görüşmede hazırlanan madeni Euro paraların üzerinde yer alan haritadan Türkiye’nin silinmesine duyduğu üzüntüyü dile getirdi.


Babacan, Rehn’e “Böyle bir şeyin Türkiye’nin AB süreci içerisindeyken olmasının izahı zor” diye sitemde bulundu.


Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden elde edilen bilgiye göre, görüşmede Rehn, Babacan’ı ve partisinin seçimlerde elde ettiği başarıdan ve Dışişleri Bakanlığı’na getirilmesinden dolayı kutladı.


Rehn, Türkiye’nin AB sürecinin yolunda gittiğini ancak sürecin canlı tutulması için gerekli reformların hızla yapılması gerektiğini söyledi.


“YENİ ANAYASADA KOPENHAG KRİTERLERİ”


Babacan da, TBMM’de AB sürecinde reformlara hız vereceklerini belirterek hazırlanan yeni anayasa taslağı konusunda bilgi verdi. Babacan, “Yeni anayasa Kopenhag Kriterlerine uygun olarak hazırlanıyor” dedi.


Rehn, Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan’la Türkevi’nde görüşmesinin ardından, dışarıda bekleyen Türk gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Türkiye ve AB ilişkileirnde gelinen son durum üzerine sorulan bir soruyu “Türkiye ve AB birlikte siyasi karışıklıktan çıkmayı başardı. Türkiye’nin AB’ye katılım sürecine yeniden güç verme zamanıdır. Reformların kısa zamanda gerçekleşeğini ümit ediyorum” diye cevapladı.

1048660cookie-checkBabacan’dan Rehn’e ‘madeni Euro’ sitemi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.