Başbakan Blair’den Polis Blair’e destek…

İngiltere’nin ciddi ulusal gazetelerinden The Guardian “Başbakanlık polis şefine arka çıktı” manşetiyle verdiği haberde polisin 21 Temmuz’da Londra’daki saldırı girişimi sonrası, intihar eylemcisi sanarak vurduğu Brezilyalı gencin ölümüne ilişkin soruşturmada gelinen aşamada Emniyet Müdürü’nün öne sürdüğü gibi vurulan gencin masum olduğundan geç haberdar olmasının mümkün olmadığını öne sürdü.


Emniyet Müdürü Blair, gencin intihar eylemcisi olarak duyurmuş ve ardından da bağımsız yürütülecek soruşturmayı durdurma girişiminde bulunduğu iddia edilmişti. 


Londra Emniyet Müdürlüğü’nden yetkili dedektiflere dayanarak konuyu işleyen The Times da Ian Blair bu konuda bilgilendirilmeden saatler önce, pek çok polis yetkilisinin yanlış kişinin vurulduğundan haberdar olduğunu yazdı. Gazete, Scotland Yard dedektiflerinin, “Neden haber verilmediğini kimse bilmiyor” sözünü aktararak “Ian Blair’e bu bilginin çok daha önceden ulaştırılmış olması gerekiyordu” yorumunda bulundu.


MENEZES AİLESİ: MÜDÜR İSTİFA
De Menezes’in avukatları ise emniyet müdürünün, yeterli bilgi olmadan, de Menezes’i terörist ilan ettiğini, bunu kamuoyu önünde kabul etmesi ardından artık istifa etmesi gerektiğini söylüyor.


tony Blair hükümeti ise “Bir karara varılmadan önce Polise Yönelik Şikayetler Komisyonu’nun yürüttüğü bağımsız soruşturmadan çıkacak sonuç beklenmeli” açıklamasını yaptı.


Almanya’da yayımlanan Der Tagespiegel de olayı “her yönüyle aydınlatılması gereken bir skandal” olarak nitelendirerek, Emniyet müdürü Ian Blair’in kendisine yönelik istifa çağrılarına rağmen, “teröristleri bulmaktan vazgeçmeyeceği” ifadelerini eleştirdi.


Gazete, “Başka deyişle, 27 yaşındaki gencin yaşamının kolayca harcandığını kabul etmeye hazır olmayan bu kişiler, yakın gelecekte meydana gelebilecek bir patlamadan da kısmen sorumlu olacaklar” yorumunda bulundu…


Avusturya’da yayımlanan Der Standard da Menezes tartışmasını “Devletin terörizme karşı savaşta sivil hakları ihlal etmek için duyduğu totaliter arzu”ya örnek olarak gösterdi.
 

783210cookie-checkBaşbakan Blair’den Polis Blair’e destek…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.