Başbakan Erdoğan ABD’ye uçtu

Erdoğan, ABD ziyareti için hareketinden önce Esenboğa Havalimanında yaptığı açıklamada, 2 Ekim’de ABD Başkanı Bush ile bir görüşme gerçekleştireceklerini söyledi.
Görüşmede, ”öncelikle terörle mücadele başta olmak üzere ikili ve bölgesel konularda görüş alış-verişinde bulunacaklarını belirten Erdoğan, ”Yakın stratejik ortaklık ilişkimiz bulunan ABD ile her alanda işbirliğimizi güçlendirmeyi hedefliyoruz. Bunun için her iki tarafta da güçlü bir irade mevcut. Geldiğimizden bu yana 4 yıllık bu süreç içerisinde bunun artarak devam ettiğini görüyoruz” diye konuştu.


Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün Temmuz ayında yaptığı ziyaret sırasında Ortak Vizyon Belgesi üzerinde mutabık kalındığını vurgulayan Erdoğan, bu belgenin, ekonomik ilişkiler, yatırımlar, bilim ve teknoloji gibi alanlarda güçlendirilmiş bir işbirliğini öngördüğünü, bu çerçevedeki işbirliğinin somut neticelerinin alınmaya başlandığını kaydetti.


ABD’den İngiltere’ye geçeceğini ve İngiltere Başbakanı Tony Blair ile bir araya gelerek, gündemdeki bölgesel ve uluslararası sorunları ele alacaklarını belirten Erdoğan, ”Bunların öncelikli olanı üyelik müzakerelerini sürdürdüğümüz AB konusu olacaktır. Bu ziyaretlerin de yararlı ve verimli geçeceğine inanıyorum” diye konuştu.


ERDOĞAN-BÜYÜKANIT İLE GÖRÜŞTÜ


Başbakan Erdoğan’ın Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile yaptığı görüşmede, terörle mücadele ve Lübnan’a konuşlandırılacak UNIFIL gücüne katkı konularının ele alındığı bildirildi.


Başbakanlık Basın Merkezi’nden görüşmeye ilişkin yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:


”Sayın Başbakanımız, ABD’ye yapacağı resmi ziyaret öncesinde, gündeminde yer alan bazı konuları değerlendirmek üzere Genelkurmay Başkanı Orgeneral Sayın Yaşar Büyükanıt ile bir görüşme gerçekleştirmiştir.


Sayın Başbakanımızın daveti üzerine Başbakanlık Merkez Bina’da gerçekleşen görüşmede, terörle mücadele ve Lübnan’a konuşlandırılacak UNIFIL gücüne katkı konuları ele alınmıştır.”


”ULUSA SESLENİŞ” KONUŞMASI


Başbakan Erdoğan, yenilenen eğitim sisteminin en önemli hedefinin; ülkenin ufkunu açacak, geleceğini aydınlatacak bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi.


“Ulusa Sesleniş” konuşmasında, demokratik, laik Cumhuriyetin kuruluş ideallerine, bugün her zamankinden çok daha yakın olduklarını ifade eden Erdoğan, yeni müfredatın, Cumhuriyet’in laik, demokratik, sosyal hukuk devleti vasfını ana çerçeve olarak kabul eden, bilimin yol göstericiliğini öne çıkaran, dünyadaki gelişmeleri dikkate alan bir çalışmanın ürünü olduğunu savundu.


Başbakan Erdoğan, ”Ekonomi iyiye gittikçe, bunu da bizler enflasyonda yaşadık, özelikle faizlerin düşürülmesinde yaşadık ve bu gelişmeleri, bu olumlu gelişmeleri süratle çalışanlarımıza, memur olsun, işçi olsun yansıtmanın gayreti içerisindeyiz. Ben bir ölçü veriyorum. 4 sene önce ben acaba asgari ücretle ne alıyordum, bugün ne alıyorum? Bugün dünden çok daha iyidir. Ama sizlere şunu rahatlıkla söylüyorum: Yarın bugünden daha iyi olacak” dedi.


 

1034010cookie-checkBaşbakan Erdoğan ABD’ye uçtu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.