Başbakan: ‘Fanatikleri ihbar edin’

Yasalara saygılı Müslümanları “arkadaşlarımız” ve “teröre karşı mücadeleyi destekleyen bir parçamız” olarak tanımlayan Howard, terörizmin düşman olduğunu, geçen yıllar içinde bu teröristlerin, diğer dinlere mensup kişilerden çok Müslümanları öldürdüğünü söyledi.

Queensland Liberal Parti Konferansı’nda konuşan Başbakan Howard, Müslümanları terörizmi durdurmak için hükümet ve polise yardımcı olmaya çağırdı. Howard çağrısında şöyle konuştu:

“Özellikle Müslüman toplum arasında gençler arasında çalışıp, çarpıtılmış bir İslam anlayışını yaymaya çalışanlar konusunda bizimle işbirliği yapmak özellikle Müslüman toplum liderlerin sorumluluğudur. Ayrıca, toplumun geri kalan bölümünün de, yasalara saygılı Müslümanlara sahip çıkması ve onlara, ‘Siz bizim dostumuzsunuz, sizler bu kavganın bir parçasısınız, terörizm, bizler kadar sizlerin de düşmanıdır’ demesi gerekir.”

“SALDIRI AN MESELESİYDİ”

Operasyonlarla ilgili konuşan Victoria Emniyet Müdürü Christine Nixon da “sanıkların saldırıya geçmesinin ‘an meselesi’ olduğunu” ileri sürdü.

Nixon, “Hedeflerinin Sydney Harbour Bridge ya da Melkbourne Borsa binası olup olmadığını bilmiyoruz, ancak elimizde bu kişilerin ciddi bir saldırı hazırlı içinde olduklarını gösteren kanıt olduğun inanıyoruz” diye konuştu.

Victoria Başbakanı Steve Bracks ise, polisin, bu güne kadar Avustralya’da söz konusu olan en ciddi terrorist saldırıyı engellediğini söyledi.

“MÜSLÜMANLAR GÜVENLİK GÖREVLİSİ DEĞİL”

Başbakan’ın Müslümanlar’a yönelik ihbarcılık çağrısına Avustralya İslam Konseyleri Federasyonu Başkanı Ameer Ali karşı çıktı. Ali, Müslüman toplumun, aşırı eğilimli Müslümanları yakalamakla görevli güvenlik gücü olmadığını söyledi.

FOTOĞRAF: Melbourne’da yakalanan teör şüphelilerinin duruşmadaki temsili resmi.

1118630cookie-checkBaşbakan: ‘Fanatikleri ihbar edin’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.