‘Başbakan gizli servisi çıkarına kullanıyor’

Geçen ay görevden alınan İçişleri Bakanı Janusz Kacmarek,  iktidardaki Hak ve Adalet Partisi (PİS) lideri başbakan Kaçinski’yi adalet bakanlığını ve gizli servisi, partisinin politik menfaatleri doğrultusunda yönlendirmek ve illegal bir şekilde kullanmakla  suçladı.

İddialarını bir adım daha öteye taşıyan Kacmarek, gizli servis ve savcıların PIS’in politik rakipleri hakkında bilgi toplamaya odaklandığını ve ayrıca başbakan Kaçinski liderliğindeki hükümetin, kendisine ve ailesine yönelik yasadışı faaliyetler yürüttüğünü belirtti.    

Kacmarek şöyle konuştu:

”Belirli zamanlarda bana ve aileme karşı yürütülen yasadışı faaliyetlerle haklarımızı ihlal ettiler. Bunlar bizim en doğal insani haklarımızdı. Ben, pes etmeyi düşünmüyorum; benim gözümü korkutmaya çalışıyorlar ama sonuna kadar mücadele edeceğim…İkinci Barbara Blida olmayacağım”.

1990 yılında, sol hükümette yapı ve imar işlerinden sorumlu bakan olarak görev yapan Barbara Blida,  Agencja Bezpieczenstwa Wewnetrznego (İç Güvenlik Ajansı) dedektifleri evinde arama yaparken intihar etmişti. Blida, bazı kamu sektörü çalışanlarına kanun dışı ödeme yapmak, rüşvet almak ve yolsuzluk suçlarından hakkında soruşturma başlatılmıştı.
 
Başbakan Jaroslaw Kaçinski, hakkındaki yolsuzluk suçlamaları nedeniyle başbakan yardımcısı ve tarım bakanı Andrzej Lepper’i görevden almıştı. Eski İçişleri Bakani Janusz Kacmarek’in de aynı soruşturmada adının geçtigi ve bu nedenle görevden alındığı belirtiliyor.

FOTOĞRAF: Başbakan Jaroslaw Kaçinski

1156190cookie-check‘Başbakan gizli servisi çıkarına kullanıyor’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.