Başbakan linçcileri kınamayı yine unuttu

Başbakan Erdoğan, ”halkın hassasiyetinin çok önemli olduğunu” vurgulayarak, ”herkesin halkın bu hassasiyetlerini göz önünde bulundurarak tavrını belirlemesi gerektiğini” belirtti.
Erdoğan, Papa 2. Jean Paul’ün cenaze törenine katılmak üzere Roma’ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, Trabzon’da dün meydana gelen olaylara değindi.


Erdoğan, ”Halkımızın milli hassasiyetlerine dokunulduğu zaman şüphesiz ki bunun tepkisi farklı olacaktır. Ancak bunu da lütfen kimse istismar etmesin. Yüce milletimin sağduyusu ve basiretinin her türlü art niyeti sükunetle ve kardeşlik hukukunu zedelemeden bertaraf etmeye muktedir olduğundan eminim. Devletimizin ve milletimizin zaaf içinde olacağını kimse aklından geçirmesin, bunu özellikle vurgulamak istiyorum” dedi.


Erdoğan, bir gazetecinin ”bunları bir planın gereği gibi görüp görmediğine” ilişkin sorusu üzerine, ”bunları bir planın gereği gibi görmenin yanlış olacağını, böyle bir değerlendirme içine girmeyi yanlış bulduğunu” ifade etti.


AÇIK GAZETE: Başbakan bildiri dağıtmanın suç olmadığı halde suçlu gibi gösterilen savunmasız gençlere yapılan haksızlığı öncelikle belirtmeliydi. Linç girişiminde bulunanlar mağdur değil yargı karşısına çıkarılması gereken sanıklardır! Ne yazık ki 5 genç “toplumsal infial yaratmak”la suçlanıp tutuklandı. Gençler serbest bırakılıp, başından bu yana bayrak provakatorleri yargılanmalı…

1020170cookie-checkBaşbakan linçcileri kınamayı yine unuttu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.