Başbakan: PKK Kürtler adına konuşamaz

Başbakan Erdoğan, ”PKK terör örgütü, asla Kürt vatandaşlarımızın temsilcisi olamaz. PKK terör örgütü Kürtler adına konuşamaz” dedi.


Erdoğan, Noel Enstitüsü’nde ”Küresel Barış Arayışı ve Türkiye’nin Katkısı” konulu konuşmasının ardından dinleyicilerin sorularını yanıtladı. Salonda Kürdistan Ulusal Konseyi üyesi olarak tanıtan bazı dinleyiciler, ”Türkiye Cumhuriyeti anayasasının Kürt varlığını kabul etmediği”, ”Türkiye’de Kürt sorunu olduğu” ve ”Türk güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonların savaş olduğu” yönünde iddialarda bulundular.


Başbakan Erdoğan, bu iddialara sert tepki göstererek, şunları söyledi:


”Çirkin bulduğum, art niyetli düşünceleri paylaşmam mümkün değil. Her şeyden önce ordumuzun başlattığı bir operasyonu, bir olayı niteleyemezsiniz. Bu terör örgütlerinin başlattığı maalesef terör uygulamalarıdır. Bu terör uygulamalarına karşı güvenlik güçlerimizin duyarsız kalması mümkün değildir. Güvenlik güçlerimizin yapmış olduğu mücadele, o bölgelerde yaşayan insanımızın huzuruna ve mutluluğuna yöneliktir. Terörist grup PKK, o bölgede insanlarımızın huzurunu, güvenini tehdit etmektedir. PKK terör örgütü, asla Kürt vatandaşlarımızın temsilcisi olamaz, değildir. Bunun altını özellikle çiziyorum. PKK terör örgütü Kürtler adına konuşamaz.”


BAŞBAKAN’A PROTESTO
Erdoğan’ın Norveç Parlamento Başkanı Jorgen Kosmo ile görüşmesi devam ettiği sırada, terör örgütü PKK mensuplarıyla aralarında Norveçliler’in ve çocukların da bulunduğu küçük bir grup, protesto gösterisinde bulundu.


Başbakan Erdoğan, Kosmo ile görüşmesinin ardından parlamento binasının çok yakınındaki ikamet ettiği Grand Otel’e yürüyerek geçti. Bu sırada parlamento önünde başbakan aleyhine gösteri yapanlar, Başbakan Erdoğan’ın bulunduğu yere yumurta fırlattı. Göstericilerin kendi bayrakları ve liderlerinin posterlerini taşıyarak Türkçe ve Kürtçe sloganlar attı.

1020280cookie-checkBaşbakan: PKK Kürtler adına konuşamaz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.