“Başbakan PKK’ya örtülü mesaj verdi”

Vural, düzenlediği basın toplantısında, Erdoğan’ın terörle, ”pasif bir mücadele yöntemini benimsediğini” savundu, hükümetin terör örgütünü cesaretlendirdiğini iddia etti. Oktay Vural, şunları söyledi:

”Sayın Başbakan adeta ‘ateş açılmadıkça operasyon yapılmayacaktır’ demek suretiyle terör örgütüne gizli bir mütareke ve ateşkes mesajı göndermiştir. Terörle mücadele için terörü mü bekleyeceğiz, sayın Başbakan? Teröristin askerimize, polisimize kurşun sıkmasını mı bekleyeceğiz? Sayın Başbakan, terör örgütüne ben sizin isteklerinizi kabul ettirmeye çalışıyorum, Kürt sorununu çözüyorum, siz de terör yapmayın, mesajı göndermeye çalışmaktadır. Sayın Başbakanın bu ifadeleri terörle mücadele eden kurumlarımız arasında büyük bir moral çöküntüsü oluşturmaktadır.”

Başbakan Erdoğan’ı ”Kandil ve İmralı ağzıyla” konuşmakla suçlayan Vural, ”Sayın Başbakan’ın böyle bir günde yaptığı bu konuşmayı kınıyorum. Yakışmıyor. Sakarya Muharebesinin o anlamlı yıldönümüne yakışmayan bir konuşma yapmıştır” diye konuştu.

Vural, Erdoğan’ın ”şehitleri, siyasetine malzeme yaptığını” ileri sürerek, Erdoğan’ın ”kan dursun edebiyatıyla bölücü reçeteler sunduğunu” kaydetti.

”HESABI YARGI ÖNÜNDE VERECEKSİNİZ”

MHP olarak yeni azınlıklar oluşturulmasına, bölücü reçetelere ”hayır” demeye devam edeceklerini belirten Vural, şu görüşleri dile getirdi:

”Sayın Başbakan kafasının arkasında gizli gündemi deşifre ettiğimiz için MHP’ye ve Sayın Genel Başkana (Bahçeli’ye) dil uzatmaya devam etmektedir. Sayın Başbakan İmralı ağzıyla konuşmaya devam etmiştir. İmralı’daki de Kandil’e davet etmişti, Sayın Başbakan da İmralı’daki gibi MHP’yi dağa davet etmiştir. Bu, İmralı ile Sayın Başbakan’ın MHP ve Devlet Bahçeli’ye karşı olma noktasında buluştukları bir ifadedir. Türkiye’nin geldiği hazin nokta budur.”

Vural, bölücü emelleri engellemeye kararlı olduklarını yineleyerek, ”Sayın Başbakan ‘kafes kekliği’ gibi bu söylemlerinizle milletimizi tuzağa düşüremeyeceksiniz” dedi.

1218480cookie-check“Başbakan PKK’ya örtülü mesaj verdi”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.